Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criteriile după care s-a făcut selecţia pacienţilor transferaţi la spitale din străinatate

concert colectiv

16 răniţi în incendiul din Clubul Colectiv sunt în drum spre spitale din Olanda şi Belgia. Ministerul Apărării a pus la dispoziţie două aeronave cu echipamente speciale, care au plecat din Bucureşti în această dimineaţă. Medicii au precizat că este vorba despre pacienţi stabili, pentru că cei în stare gravă nu pot fi transferaţi în străinătate. Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a explicat, din nou, criteriile după care s-a făcut selecţia pacienţilor, relatează Radio România Actualități.

Raed Arafat susține că: Sunt criterii pur medicale. În primul rând, este capacitatea de primire din ţara care îi primeşte, adică are paturi cu ventilatoare sau nu. De exemplu, noi aveam mai mulţi pacienţi ventilaţi, dar nu puteau să primească decât un număr limitat, pentru că şi ei trebuie să-şi păstreze o capacitate în ţările lor, pe care nu poate să o dea integral. În acelaşi timp, este gravitatea cazurilor, necesitatea unor intervenţii mai complexe. Deci, colegii au ales cazuri şi mai simple, dar şi cazuri mai complexe, care au plecat  în Belgia şi în Olanda.

Realizator: Portugalia şi Cehia şi-au exprimat dorinţa de a ajuta victimele de la Clubul Colectiv, după ce Germania şi Israelulul au anunţat că pot prelua o parte dintre pacienţii aflaţi în spitalele din capitală. Ajutor extern vor primi şi cei rămaşi în ţară. De mâine, sunt aşteptaţi medici voluntari din Franţa, pentru a asigura îngrijirea răniţilor, alături de colegii lor români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.