Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Critici aduse guvernului britanic după achiziţii de opere de artă modernă la Downing Street

10 Downing Street
Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a intrat sub focul criticilor după ce s-a aflat că au fost cheltuite aproape 100.000 de lire sterline (138.000 de dolari) pe două opere de artă modernă ce urmează a fi expuse pe pereţii de la Downing Street 10, sediul guvernului din Londra, relatează luni DPA.

Conturile Colecţiei de Artă a Guvernului arată că au fost cheltuite 70.200 de lire pe o pictură a artistei din Belfast Cathy Wilkes, a relatat Daily Mirror.

Alte 18.775 de lire sterline au fost cheltuite pe un set de lucrări ale artistului fotograf nord-irlandez Willie Doherty.

Lucrările au fost plătite prin Fondul Colecţiei de Artă a Guvernului, format în mare parte din contribuţii ale donatorilor, dar suplimentat din banii contribuabililor.

Cheltuielile au atras critici din partea parlamentarilor opoziţiei, care le-au catalogat drept un lux inutil în momentul când guvernul se confruntă cu decizii grele privind reducerea cheltuielilor şi majorări fiscale.

Parlamentarul laburist Neil Coyle a scris pe Twitter că "în timp ce guvernul său reduce creditul universal şi îngheaţă asistenţa" socială, "Johnson a găsit alţi bani pentru a se trata pe sine. Din nou".

"Când rafturile sunt goale în băncile de alimente locale, afacerile au fost puse la zid, sectorul public şi muncitorii-cheie suferă de pe urma îngheţării şi tăierii salariilor, prioritatea sa este încă o dată el însuşi", a declarat la rândul său pentru Mirror parlamentara laburistă Emma Lewell-Buck.

O purtătoare de cuvânt a guvernului a apărat cheltuielile, spunând că "Colecţia de Artă a Guvernului ajută la promovarea creativităţii artei şi culturii britanice prin prezentarea lucrărilor sale în Marea Britanie şi pe glob".

Sunt "achiziţionate noi lucrări după consultarea şi asigurarea aprobării unui grup de experţi independenţi şi majoritatea finanţării achiziţiilor provine din surse filantropice - nu sunt banii contribuabililor", a notat ea.

Se presupune că cele două lucrări au fost cumpărate pentru a marca centenarul fondării Irlandei de Nord.

Fostul ministru conservator al culturii Ed Vizey a apărat de asemenea achiziţiile, declarând că: "Colecţia de Artă a Guvernului a sprijinit artiştii britanici de 120 de ani - un bun cultural unic pentru ţara noastră", informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.