Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Critici FĂRĂ PRECEDENT pentru Carmen Dan după scandalul poliţistului atacat: 'Să meargă la o școală, MAI e prea mult pentru dumneaei'

Inquam Photos / Octav Ganea
Carmen Daniela Dan

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, o critică dur pe ministrul de Interne, Carmen Dan. Motivul? După atacul cu sabie asupra unui ofițer SAS, ministrul de Interne ar fi readus în discuție ideea pachetului legislativ privind întărirea autorității polițistului. "A venit cu o prostie de un pachet juridic care nu are nicio legătură", susţine Dumitru Coarnă.

Citeşte şi: Vântu, reacţie DURĂ de după gratii! Atac FĂRĂ PRECEDENT la ministrul Justiţiei după mesajul Departamentului de Stat american

„Speța pe care o discutăm nu are nicio legătură cu reglementarea. Doamna Carmen Dan se agață de niște subiecte total fără să gândească, nu vorbim de o reglementare. Pachetul doamnei Dan este un mare fiasco. Aici problema de fond e din aplicare. Profesia asta e una de risc și plătim tributul ăsta. Avem o discuție pe vătămare corporală și deces, avem o hotărâre de guvern și ordin de ministru care vine cu niște despăgubiri pentru familie. Noi am avut miting în 2008, cu niște revendicări, când Cristian David era ministru de Interne, și am câștigat niște drepturi privind despăgubiri de vătămare sau deces”, a spus Dumitru Coarnă într-o intervenţie la Digi24.

Acesta a mai spus că polițiștii de la intervenție rapidă sunt echipați. „Avem probleme cu echipamentul la celelalte  structuri: ordine publică, rutieră, unde suntem la voia întâmplării”, a punctat el.

Coarnă a mai atras atenția că orele de odihnă sunt respectate „da și nu”. „Categoric sunt puțini și sunt implicați în multe acțiuni. În MAI avem 25.000 de funcții libere numai pe armă, poliție, avem un deficit fantastic, clar oamenii lucrează suplimentar pentru că MAI nu încearcă să limiteze acest deficit de personal. Doamna Carmen Dan, acum două luni de zile, a venit cu o informație, o gogoașă, că angajăm 3.600, dar nu a spus și anul. Probabil în anul 3600”, a spus el.

Citeşte şi: Românii cu credite sunt ÎNGENUNCHIAŢI. Indicele Robor atinge un nou RECORD

Întrebat ce ar putea să facă MAI în cazul polițistului atacat cu sabia, Coarnă a spus că ministrul de resort „ar trebui să meargă la Ministerul Justiției pe reglementare infracțiuni de ultraj, dar le e teamă să meargă acolo. A venit cu o prostie de un pachet juridic care nu are nicio legătură. Vorbim de statutul polițistului, în acel pachet nici nu e inclus statutul polițistului.”

„E legea 61, de au mărit contravenția, efectul e zero. Ei dublează reglementările, s-au dus în Parlament, s-au făcut de râs. Vii cu reglementări la dublu? Problema e la ultraj, introducem circumstanțe agravante, acolo sunt discuții de forță, problema e la echipament, deficit de personal, mașini 30-40% nu au anvelope de iarnă (...) Cine știe stăpânește sistemul. Carmen Dan să meargă la o școală, MAI e prea mult pentru dumneaei”, a declarat președintele SNPPC.

Un polițist de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) Suceava a fost grav rănit, marți dimineață, după ce a fost atacat cu o sabie în timpul unei percheziții ce se desfășura la Rădăuți, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Biroul de presă al IGPR.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI - 'Fabrica de generali' din MAI, blocată de la Cotroceni (presă) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.