Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Critici pentru ministrul Apelor din partea opoziției: A angajat-o în componența CA din Minister pe nepoata fostului șef SPP, Dumitru Iliescu

tinel gheorghe

Deputatul PNL Tinel Gheorghe l-a criticat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, precizând că acesta „are puterea în mâini și taie frunze la câini”, informează Mediafax.

"Nu ați vorbit un cuvânt de lucrările regionale, nu ați vorbit un cuvânt de lucrările de îngrijire pe 2016-2017. Nici măcar nu ați așteptat să se finalizeze 2018, știind că s-a modificat Codul silvic și am dat posibilitatea să nu blocăm activitatea Regiei Naționale a Pădurilor. Fugiți de responsabilitate și de chestiuni concrete. Domnule ministru, vă spun -azi aveți puterea în mâini și tăiați frunză la câini- Deneș nu e de ministru, nu îi mai prelungiți registrul!", a declarat Tinel Gheorghe în plenul Camerei Deputaților.

Liberalul îl acuză pe Ioan Deneș că a angajat-o în componența Consiliului de administrație din Minister, pe nepoata fostului șef SPP, Dumitru Iliescu.

„„Aceasta este nota 75067 semnată de secretarul general Ilie Răzvan Dumitru. Aceasta este nota întocmită de secretarul general și adresată dumneavoastră. Cu privire la componența Consiliului de administrație, spuneți că erau incompatibili, că i-ați schimbat în urma unui raport al grupului de control al dumneavoastră. Vă întreb, doamna Alina Loredana Bontea este cumva nepoata domnulului Dumitru Iliescu, fostul șef al SPP, actualul consilier al domnului Liviu Dragnea, membru în consiliu de administrație? Asta este competența pe care ați numit-o în locul celor pe care i-ați înlocuit în consiliul de administrație la Regia Națională a Pădurilor? ”, a mai spus deputatul PNL.

În replică, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a declarat că acesta a făcut angajări în funcție de capacitatea de a lucra, nu în funcție de gradul de rudenie.

„Sunt dator să răspund la câteva nedumeriri, întrebări, pe care unii dintre dvs le au. Legat de componența Consiliului de administrație, pe mine mă interesează capacitatea de a lucra, nu gradul de rudenie al acestora. Legat de lemnul de foc, eu va înțelegem domnilor deputați că asta e temă pe care o aveți, de a depune moțiuni, dar mulți dintre dumneavoastră știți că aceste decizii pe care le am luat în cele nouă luni de zile au debblocat doarte mult și diminuează criză lemnului de foc”, a declarat Ioan Deneș, în plen.

Camera Deputaților a dezbătut, marți, moțiunea simplă inițiată de PNL împotriva ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, intitulată "Stimulat de PSD, fără pic de competență, taie Deneș în păduri și la verzi… și la uscate". Votul va fi dat de aleși în plenul de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.