Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criya migranţilor îl duce din nou pe Erdogan la Bruxelles - Noi confruntări la graniţa eleno-turcă

Twitter
erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua luni o vizită de lucru la Bruxelles, unde este de aşteptat să discute despre criza migranţilor la graniţa Turciei cu Grecia, relatează sâmbătă dpa, care citează postul public de radio turc TRT, preluate de Agerpres.

Într-un material difuzat vineri seară, TRT nu a precizat natura discuţiilor şi nici cu cine se va întâlni Erdogan în capitala Belgiei.

Anunţul vine în contextul în care Erdogan a dat ordin gărzilor de coastă să-i împiedice pe migranţi să traverseze Marea Egee, a relatat presa turcă în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Citește și: Avocatul Sorinei Pintea după eliberarea clientei sale - Este foarte posibil ca aceasta să se interneze în Bucureşti după formalităţi

"La ordinul preşedintelui (...) nicio autorizare nu va mai fi dată migranţilor de a traversa Marea Egee din cauza pericolului pe care îl reprezintă" un astfel de demers, a declarat serviciul gărzilor de coastă, citat de agenţia Anadolu.

Pe de altă parte, gaze lacrimogene şi fumigene au fost lansate sâmbătă la frontiera Turciei cu Grecia, într-o nouă escaladare a tensiunilor cu privire la prezenţa migranţilor care încearcă să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene, informează Reuters.

Un corespondent al Reuters în zonă a relatat că proiectilele veneau dinspre teritoriul turc şi erau lansate în direcţia poliţiei elene la punctul de trecere a frontierei de la Kastanies.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.