Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza climatică generează noi tensiuni între SUA și China: Xi Jinping a comis o 'gravă eroare'

incalzirea globala

Preşedintele chinez Xi Jinping a comis ''o gravă eroare'' pentru că nu a participat la reuniunea G20 la Roma şi a ''întors spatele'' Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP26) care are loc la Glasgow, în Scoţia, a declarat marţi preşedintele american Joe Biden, relatează AFP.potrivit Agerpres.

''Cred că a fost o gravă eroare din partea Chinei să nu vină. Restul lumii a privit spre China şi s-a întrebat, ce aduc?'', a menţionat preşedintele SUA în cursul unei conferinţe de presă, la încheierea participării sale la COP26, considerată drept capitală.

''Acesta este un subiect gigantic şi au întors spatele. Cum poţi să faci asta şi să pretinzi oricui conducere'', a spus preşedintele SUA.

Făcând acest lucru, preşedintele chinez ''a pierdut o oportunitate de a influenţa oamenii din întreaga lume'', a continuat Biden.

Preşedintele Xi Jinping s-a mulţumit cu un mesaj scris, postat pe site-ul conferinţei, nefiind prevăzută nicio intervenţie prin videoconferinţă sau mesaj video pentru şefii de stat şi de guvern, care urmau să se adreseze la faţa locului.

''La fel este şi cu Vladimir Putin'', a afirmat, de asemenea, Joe Biden, referindu-se la preşedintele rus, care nici el nu a participat la aceste două reuniuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.