Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza Covid-19 lovește tot mai tare în județul Arad: încă 11 școli și 18 formațiuni de studiu trec în scenariul roșu

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala temperatura

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a aprobat, joi, noile scenarii în care funcţionează şcolile şi grădiniţele din judeţ, la doar două zile de la ultimele modificări, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a crescut foarte mult, iar în patru localităţi a depăşit 3 la 1.000 de locuitori, informează Agerpres.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) a anunţat că, în urma deciziei CJSU, alte 11 şcoli şi 18 formaţiuni de studiu (clase de elevi sau grupe de grădiniţă) au intrat în scenariul roşu. Marţi, erau în scenariul roşu doar patru şcoli din judeţ şi 50 de formaţiuni de studiu, iar joi sunt 15 şcoli şi 68 de formaţiuni de studiu.

În majoritatea cazurilor, şcolile sau clasele de elevi şi preşcolari sunt în scenariul roşu după confirmarea infectării cu COVID-19 a unor copii sau cadre didactice.

Totuşi, potrivit CJSU Arad, în patru localităţi din judeţ, toate şcolile şi grădiniţele au trecut la studiul online, pentru că s-a depăşit incidenţa de 3 cazuri la 1.000 de locuitori: Curtici (incidenţă 4,54), Zerind (4,12), Livada (3,33) şi Tauţ (3,31).

Citește și: Traian Băsescu îl SPULBERĂ pe Klaus Iohannis pentru gestionarea crizei Covid: 'Încearcă să câștige voturi cu un rânjet pe față. Este de un ridicol nemaipomenit'

Conform ISJ, în scenariul galben se află, de joi, 199 de unităţi şcolare, faţă de 185 marţi. În scenariul verde vor funcţiona, în următoarea perioadă, 233 de unităţi şcolare, faţă de 258, câte erau marţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.