Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză de sânge pentru grupele rare la Centrul de Transfuzie Sanguină din Valcea

medichub.ro
donator de sange

În spitalele din judeţ este criză de sânge pentru grupele A II negativ, B III negativ şi AB IV negativ, au anunţat luni reprezentanţii Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină, care fac apel la vâlcenii sănătoşi cu aceste grupe de sânge să vină să doneze.

"Primim solicitări din partea spitalelor pentru sânge cu grupele A II negativ, B III negativ şi AB IV negativ, pe care nu le putem onora la timp şi în cantitatea solicitată din cauza lipsei donatorilor. Un număr foarte mic de persoane se prezintă în această perioadă pentru a dona voluntar sânge. De aceea transmitem acest apel de a dona sânge şi a salva vieţi", au transmis reprezentanţii centrului de transfuzii din Vâlcea, potrivit Agerpres.ro.

Cei care doresc să facă acest gest salvator sunt aşteptaţi la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină din Râmnicu Vâlcea (fosta Policlinică cu plată) în fiecare zi de luni şi până vineri, între orele 7.30 -13.00, pentru informaţii privind donarea de sânge şi pentru programări putând fi apelat şi numărul de telefon: 0350 420 504.

Donator poate fi orice persoană clinic sănătoasă cu vârsta de cel puţin 18 ani şi greutatea de minimum 55 de kilograme în cazul femeilor şi 60 de kilograme în cazul bărbaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.