Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza din Afganistan | Semnal de ALARMĂ al armatei britanice: Există informaţii foarte credibile privind un atac terorist iminent în Kabul

Middle East Eyes
afganistan

Ministrul britanic al Forţelor Armate, din cadrul Ministerului Apărării, a spus joi că există informaţii potrivit cărora, în următoarele ore, cel mai probabil în Kabul, va avea loc un atac terorist „extrem de letal”.

Ministerul de Externe a emis noaptea trecută, la fel ca instituţii din alte ţări, noi linii directoare care prevăd ca oricine se află în apropierea aeroportului să plece într-o zonă sigură şi să aştepte recomandări suplimentare, transmite news.ro.

James Heappey a declarat pentru BBC: „Există acum informaţii foarte, foarte credibile privind un atac iminent”.

Ulterior, a spus: „Credibilitatea informaţiilor a ajuns acum la stadiul la care credem că un atac iminent extrem de letal este posibil în Kabul”.

Întrebat de Sky News dacă atacul ar putea avea loc în următoarele ore, el a răspuns: „Da”.

Subliniind natura „gravă” a ameninţării, el a declarat pentru BBC că acest lucru a creat „o situaţie extraordinar de provocatoare, atât la faţa locului, cât şi la nivel decizional în Whitehall (guvernul şi serviciul civil britanic, n.r.)”.

„Oamenii sunt disperaţi, oamenii se tem pentru vieţile lor oricum, aşadar cred că există o dorinţă în rândul multora de la coadă să rişte”, a mai spus el.

Mii de oameni care vor să fugă de talibani s-au adunat la graniţa cu Pakistanul. Porţile de la punctul de trecere Spin Boldak sunt deschise şi unii reuşesc să treacă, scrie BBC.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, a declarat pentru New York Times că va fi interzis cântatul muzicii în public, însă femeile care merg într-o călătorie de mai puţin de trei zile nu vor trebui să fie însoţite de un bărbat.

Postul de televiziune ToloNews a anunţat că un reporter şi un cameraman care realizau un material despre şomaj în Kabul au fost bătuţi de talibani, care le-au confiscat aparatura.

Mai multe ţări europene se apropie de finalul operaţiunilor de evacuare de pe aeroportul din Kabul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.