Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CRIZA din CSM se prelungeşte: Vicepreşedintele CSM anunţă că NU participă nici la următorul plen. Ce motiv invocă pentru a nu se prezenta la serviciu

Inquam Nicolae Solomon

Vicepreședintele CSM, Nicolae Solomon, a declarat că nu se va prezenta la plenul de miercuri pentru că se va afla la Sinaia la o conferință alături de ministrul Justiției, adăugând că singura soluție pentru a fi rezolvat blocajul creat în Consiliu este dialogul între membri.

„Nu am de unde să știu chestiunea asta (dacă va fi întrunit cvorum miercuri, n.r.). Cvorumul este verificat de doamna președinte și de secretarul general. De vreme ce ni s-a trimis o invitație, eu sper să fie cvorum. În privința mea, eu am precizat că nu voi participa, pentru că sunt la o conferință la Sinaia cu procurorii și cu ministrul Justiției”, a declarat vicepreședintele CSM, Nicolae Solomon, potrivit Mediafax.

Întrebat cum poate fi rezolvată problema de la Consiliului Superior al Magistraturii, Solomon a răspuns: „Nu văd o altă soluție decât dialogul”.

O nouă ședință de plen a fost programată pentru ziua de miercuri.

Președintele CSM, Lia Savonea, a anunțat, luni, că plenul va fi amânat pentru a treia oară, deoarece cei șapte membri (Anamaria Chiș, Mihai Bălan, Bogdan Mateescu, Cristian Ban, .Florin Deac și Tatiana Toader) care au boicotat ședința săptămâna trecută au transmis un e-mail pentru a cere din nou eliminarea de pe ordinea de zi punctele privind SIIJ până sunt dezbătute rapoartele europene.

Pe ordinea de zi era introdusă validarea rezultatelor concursului pentru numirea în funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților. Adina Florea va fi numită în această funcție, obținând cel mai mare punctaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.