Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza economică nu trebuie să determine guvernele să taie cheltuielile publice pentru sănătate, avertizează OMS

Pinterest
coronavirus

Criza economică care a afectat Europa în urma pandemiei de COVID-19 nu trebuie să determine guvernele să taie cheltuielile publice pentru sănătate, a avertizat joi Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează AFP.

''Suntem îngrijoraţi că statele ar putea răspunde la criză în acelaşi fel ca în urmă cu zece ani (...), tăind din fondurile publice pentru sănătate'', a declarat directorul Biroului Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge, cu prilejul unei conferinţe de presă online din Copenhaga, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

''În prezent, prioritatea noastră ar trebui să fie să investim în sănătate, protecţie socială şi să evităm austeritatea'', a subliniat acesta, amintind că redresarea economică nu va fi posibilă decât dacă circulaţia virusului va fi sub control.

Potrivit cifrelor OMS, în perioada 2008-2013, bugetul public pe cap de locuitor destinat sănătăţii s-a diminuat în aproape jumătate dintre ţările din regiune.

Regiunea europeană a OMS, care acoperă un teritoriu geografic vast, de la Oceanul Atlantic la Pacific, şi cuprinde 53 de ţări, de la Rusia la Andorra, a înregistrat peste 2 milioane de cazuri oficiale şi 175.000 de decese provocate de noul coronavirus, potrivit statisticilor oficiale ale organizaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.