Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza energiei îmbogățește: Nucleareletrica și-a dublat profitul față de 2021!

nuclearelectrica

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul producător de energie nucleară din România, companie controlată majoritar de Ministerul Energiei, a încheiat primele nouă luni din 2022 cu un rezultat net de 1,94 miliarde lei, în creştere cu 202% faţă de perioada similară a anului anterior.

Calculând profitul net din ultimele 12 luni, 2,27 miliarde lei, multiplul PER este de 5,57x, bazat pe capitalizarea de 12,65 mi­liarde de lei din 10 noiembrie. Vineri, după-amiază, acţiunile SNN se apreciau cu 3,6%, pe un rulaj de 1,1 milioane de lei, la 43,45 lei pe unitate, arată datele Bursei de Valori Bucureşti.

Veniturile companiei au crescut cu 124,6% în ianuarie-septembrie, la un total de 4,9 miliarde lei pe fondul crizei energetice. Avansul a fost determinat de majorarea cu 138% a preţului mediu ponderat de vânzare a energiei electrice în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2022, faţă de preţul din acelaşi interval al anului precedent, potrivit raportului financiar publicat pe 11 noiembrie la BVB.

În acelaşi timp, profitul din exploatare (EBIT) s-a majorat cu 191%, iar EBITDA cu 126%, la 2,2 miliarde lei, în principal ca urmare a creşterii veniturilor din exploatare cu 124,6%, influenţate de creşterea cu 128,4% a veniturilor din vânzarea energiei electrice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.