Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză majoră în SUA: Europa, transport care salvează situația peste ocean

inlifehealthcare.com
lapte praf

Un avion militar al Armatei Statelor Unite, încărcat cu lapte praf pentru bebeluşi produs în Europa, a aterizat în SUA, pe fondul eforturilor de rezolvare a penuriei de formulă pentru nou-născuţi cu care se confruntă întreaga naţiune americană.

Brian Deese, directorul Consiliului Economic Național, a declarat pentru Dana Bash, prezentatoarea emisiunii "State of the Union" de la CNN, că avionul care transporta peste 30.000 de kilograme de lapte praf pentru bebeluși - suficient pentru jumătate de milion de biberoane - de la baza aeriană Ramstein din Germania și care a aterizat la Indianapolis duminică dimineața ar trebui să acopere aproximativ 15% din deficitul de produse la nivel național. Aproximativ 45% din produsele de lapte praf pentru bebeluși au fost epuizate săptămâna trecută în SUA, potrivit cifrelor pe care Bash le-a citat în timpul interviului cu Deese, informează theguardian.com.

Preşedintele american, Joe Biden, a luat săptămâna trecută măsura relativ drastică de a invoca legile de producţie adoptate în timpul războiului rece pentru a uşura povara pusă pe lanţurile de aprovizionare şi a permis importuri de urgenţă, supranumite Operation Fly Formula.

Rafturile cu lapte praf din magazinele americane s-au golit după ce principalul producător din SUA, firma Abbott Laboratories, a decis în luna februarie să retragă de pe piaţă o serie de produse de lapte praf, inclusiv Similac, după apariţia unor reclamaţii cu privire la infecţii bacteriene la bebeluşii care au consumat produsele.

Oficialii Food and Drug Administration (FDA) au lansat o investigație privind infecțiile bacteriene raportate la patru sugari care au consumat lapte praf produs de Abbott. Toți cei patru sugari au fost spitalizați, iar doi au murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.