Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CRIZĂ - Marea Britanie a trecut la raţionalizarea vânzărilor de carburanţi, din cauza lipsei acute de şoferi de camioane. Cozi kilometrice la benzinării (VIDEO)

manchestereveningnews.co.uk/
coada benzinarie Marea Britanie

Cozi lungi s-au format sâmbătă la benzinăriile din Marea Britanie, unde lipsa acută a şoferilor de camioane a dus la raţionalizarea carburanţilor şi la închiderea unor pompe, determinând guvernul să se gândească la emiterea unor vize temporare de muncă pentru străini, transmite Reuters preluat de news.ro

În ţară, automobiliştii au aşteptat la cozi lungi pentru a-şi alimenta vehiculele. Un distribuitor mare a anunţat că raţionalizează vânzările, iar un număr de operatori au spus că sunt nevoiţi să închidă unele benzinării, provocând panică în rândul cumpărătorilor.

Membrii guvernului şi companiile petroliere afirmă că există stocuri mari de benzină şi motorină şi că nu există motive de ângrijorare, dar lipsa şoferilor de camioane afectează transportul carburanţilor din rafinării la benzinării.

Comercianţii avertizează că se va produce o perturbare semnificativă a aprovizionării lor în perspectiva Crăciunului, biroul premierului Boris Johnson anunţând că este în căutarea unei soluţii pe termen scurt pentru a rezolva lipsa şoferilor de vehicule de mare tonaj.

”Analizăm măsuri temporare pentru a evita problemele imediate, dar orice măsuri vom introduce vor fi pe o perioadă limitată strict”, a declarat purtătorul de cuvînt al biroului premierului Johnson din Downing Street.

”Ca şi alte ţări din lume suferim din cauza unui deficit temporar de şoferi care sunt necesari pentru a transporta mărfurile în ţară”, a mai spus acesta.

Asociaţia transportatorilor rutieri din Marea Britanie a spus că ţara are un deficit de circa 100.000 de şoferi, un rezultat al plecării lucrătorilor din sector, a Brexitului şi a Covid-19, care a dus la oprirea pregătirii şoferilor şi a testărilor de circa un an.

Presa a relatat că guvernul va permite emiterea a până la 5.000 de vize temporare de muncă pentru şoferi, o măsură pe care companiile de logistică şi retailerii o cer de luni de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.