Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza microcipurilor lovește în plin: piața mondială a smartphoneu-rilor a scăzut dramatic

smartphone

Livrările globale de smartphone-uri s-au redus cu 6% în al treilea trimestru față de anul precedent, pe fondul creșterii prețurilor și a lipsei de cipuri semiconductoare, a anunțat vineri compania de consultanță în domeniul tehnologiei Canalys.

"Producătorii de chipset-uri cresc prețurile pentru a descuraja comenzile excesive, în încercarea de a reduce decalajul dintre cerere și ofertă", a declarat Ben Stanton, analist principal al Canalys, într-un comunicat. "În ciuda acestui lucru, penuria nu se va atenua până în 2022".

Rezultatul, împreună cu costurile ridicate pentru transportul global de marfă, este o veste proastă pentru consumatori. "Mărcile de smartphone-uri au crescut cu reticență prețurile de vânzare cu amănuntul ale dispozitivelor", a spus el.

Samsung a fost principalul furnizor, cu o cotă de piață de 23%. Apple a fost pe locul al doilea, cu o cotă de 15%, datorită cererii pentru iPhone 13. Xiaomi a obținut o cotă de 14% și locul al treilea, iar vivo și Oppo au completat top cinci, a precizat Canalys.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.