Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza politică se intensifică în Sri Lanka: Mai mulţi miniştri au demisionat

Skynews
sri lanka

Mai mulţi miniştri ai guvernului din Sri Lanka au demisionat duminică, la câteva ore după ce preşedintele şi premierul ţării s-au oferit să plece din funcţii pentru a-i linişti pe protestatarii furioşi pe modul în care au gestionat criza economică, transmite dpa.

Cel puţin patru membri ai cabinetului şi-au depus demisiile, iar alţi câţiva urmează să ia aceeaşi decizie, a declarat un oficial guvernamental, fără a preciza numele celor în cauză, potrivit Agerpres.

Sute de protestatari continuau să ocupe duminică reşedinţa oficială a preşedintelui, biroul acestuia şi pe cel al prim-ministrului în capitala ţării, Colombo.

Reşedinţa privată din Colombo a premierului Ranil Wickremesinghe a fost incendiată sâmbătă, iar trei suspecţi au fost arestaţi, a indicat poliţia.

Preşedintele Gotabaya Rajapaksa l-a informat pe şeful parlamentului că va demisiona pe 13 iulie, în timp ce premierul s-a oferit să plece din funcţie, dar nu a precizat o dată.

Sri Lanka este zguduită de proteste începând din aprilie din cauza dificultăţilor provocate de penuriile de combustibili, gaz, fertilizatori şi alimente, acutizate de o criză economică fără precedent.

Fratele preşedintelui, Mahinda Rajapaksa, a demisionat deja pe 9 mai din funcţia de prim-ministru în urma unui val de violenţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.