Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză politică și la Tiraspol. Întregul guvern al regiunii separatiste a fost demis. Noul premierul propus este Alexandr Rozenberg

transnistria

Vadim Krasnoselski și-a demis așa-numitul cabinet de miniștri. Liderul separatist a semnat joi un decret corespunzător, publicat ulterior pe paginile web oficiale ale autorităților autoproclamate.

Oficial, ar fi vorba despre o procedură stabilită, conform presei din stânga Nistrului.

Totuși, pe rețelele de socializare au apărut mai multe speculații, inclusiv despre faptul că șeful așa-numitului Guvern condus de Alexandr Martînov nu ar fi fost de acord cu anumite poziții ale conducerii regiunii.

Krasnoseslki l-a propus pentru funcția lui pe Alexandr Rozenberg. Anterior acesta s-a aflat în fruntea așa-numitului minister al Agriculturii din regiunea separatistă. Responsabilii din Consiliul Suprem al regiunii urmează să voteze numirea lui pe 27 mai.

Până la numirea noului oficial, fotoliul va fi ocupat de Stanislav Casap. Până acum acesta era vicepremier al regiunii autoproclamate.

Martinov este la al doilea mandat în funcția de așa-numit premier. El a ocupat fotoliul pentru prima oară în 2016, după ce a luptat cu Vadim Krasnoselski pentru șefia regiunii. Pe 17 decembrie 2021 acesta și l-a încheiat și a fost numit din nou în aceeași funcție pe 21 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.