Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CRIZA românilor BLOCAȚI în Portugalia a fost rezolvată: Turiștii sunt în drum spre România

MAE

Majoritatea cetăţenilor români români blocaţi pe aeroportul din Lisabona s-au îmbarcat şi revin în ţară cu o cursă specială directă, operată de TAP Portugal, pe ruta Lisabona-Bucureşti, restul se vor întoarce cu alte curse, cu escală prin Viena, respectiv Munchen, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Conform sursei citate, cetăţenii români sunt asistaţi pe perioada tranzitului de consuli din cadrul Ambasadei Românei la Viena, respectiv al Consulatului General al României la Munchen, menţionează sursa citată.

Citește și: Foarte interesant! Ce sume importante primește lunar Leonard Doroftei de la statul român, deși zice că moare de foame

Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul dimineţii o echipă din cadrul misiunii diplomatice de la Lisabona s-a deplasat din nou la aeroport, pentru a continua demersurile de asistenţă şi sprijin a cetăţenilor români.

Totodată, Ambasada României la Lisabona a continuat să întreprindă diligenţe susţinute pe lângă compania aeriană pentru îmbarcarea, în cel mai scurt timp, a tuturor cetăţenilor români, având în vedere obligaţia contractuală a acesteia, menţionează MAE.

Citește și: Schimbare de proporții la Pro TV! Ce s-a întâmplat în această dimineață

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni, pe Facebook, că a cerut revocarea consulului României la Lisabona pentru modul deficitar în care a gestionat situaţia turiştilor români blocaţi în aeroportul din capitala Portugaliei.

"Am luat legătura cu turiştii români blocaţi pe aeroportul din Lisabona, cu autorităţile guvernamentale din Portugalia şi cu MAE şi sper să rezolvăm situaţia în cel mai scurt timp posibil. Am primit promisiuni că, în intervalul 17,00 - 17,30, o aeronavă TAP, cu turiştii români, va decola din Lisabona. În caz contrar, avem pregătită o aeronavă TAROM să-i aducem acasă. Nu în ultimul rând, am cerut revocarea consulului României la Lisabona pentru modul deficitar în care a gestionat situaţia", a scris Tudose.

Citește și: Suma este imensă! Câți bani a câștigat de fapt Mayweather la ultimul său meci

Potrivit şefului Executivului, rolul unui consul este să protejeze în statul de reşedinţă interesele cetăţenilor români şi să acorde ajutor şi asistenţă.

"Ne pare rău pentru faptul că 100 de cetăţeni români nu au avut parte de asistenţa corespunzătoare din partea statului român. Sper ca lucrurile să se rezolve cât mai repede, iar pe viitor toţi cei în măsură să prevină apariţia unor astfel de situaţii neplăcute să îşi facă datoria aşa cum trebuie", a mai spus Tudose.

Citește și: Reacție furtunoasă a lui Florin Călinescu! „Dă-mi, mă, pensia!”

Luni dimineaţa, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a anunţat că protestează faţă de modul neprofesionist în care TAP Portugal tratează problema turiştilor români blocaţi la Lisabona, după ce două curse Lisabona - Bucureşti au fost anulate, iar compania nu a oferit explicaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.