Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CRIZĂ totală în Ucraina: Premierul și-a anunțat demisia, speriat de anunțul noului președintelui că dizolvă Rada Supremă

http://www.ordineazilei.ro/
Ucraina steag

Premierul ucrainean Volodimir Groisman a anunţat, luni, că va demisiona miercuri, după şedinţa săptămânală a guvernului de la Kiev, şi că va participa la viitoarele alegeri parlamentare, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ce avere avea, de fapt, Florian Walter, cunoscutul afacerist care a murit duminică seara

Groisman a făcut această declaraţie după ce noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat în discursul său de învestitură dizolvarea Radei Supreme (parlamentul unicameral), care îi este în mare parte ostilă, convocând alegeri legislative anticipate fără a mai aştepta scrutinul la termen prevăzut pentru 27 octombrie.

''Am luat decizia personală de a demisiona miercuri, după viitoarea reuniune a guvernului'', a spus Volodimir Groisman într-o intervenţie televizată.

Citește și: CCR a luat decizia- Lovitură primită de Klaus Iohannis

După preluarea oficială a funcţiei de preşedinte, Zelenski a invitat guvernul să-şi prezinte demisia in corpore. Apelul său a fost auzit. La numai câteva minute după discurs, ministrul apărării ucrainean Stepan Poltorak şi-a prezentat demisia. Totuşi, Volodimir Zelenski a cerut de asemenea demisiile procurorului general, Iuri Luţenko, şi a şefului SBU (Serviciul de Securitate al Ucrainei), Vasili Griţak, ambii fideli lui Petro Poroşenko, conform Rbc-Ukraina.

Citește și: PSD aruncă bomba! Ce plănuiește alianța USR-PLUS să facă pe 26 mai

Volodimir Zelenski a anunţat luni în discursul său inaugural că ''prima sa sarcină'' este să se ajungă la o încetare a focului în estul Ucrainei, unde de cinci ani trupele guvernamentale luptă împotriva rebelilor separatişti proruşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.