Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Croația reanalizează situația cu privire la construcția gazoductului pentru importurile de gaze din Azerbaidjan

Energynomics
gazoduct

Proiectul gazoductului Ionian Adriatic Pipeline (IAP) se află încă în faza de pregătire, a declarat Ministerul croat al Economiei și Dezvoltării Durabile într-un interviu exclusiv pentru Trend, scrie Rador.

"Problema securității aprovizionării a fost un subiect important în cadrul Uniunii Energetice, dar a fost intensificată în ultimele 12 luni de războiul din Ucraina. Considerăm că proiectul nostru de gazoduct ionic adriatic este una dintre soluțiile potențiale care pot ajuta Europa de Sud și Sud-Est să asigure aprovizionarea cu gaze în următorul deceniu. Lucrăm la pregătirea proiectului", a precizat ministerul.

Cu toate acestea, IAP este un proiect complex care implică 4 țări și nu este ușor de dat estimări, potrivit ministerului croat.

"Proiectul IAP a fost calculat la 5 miliarde de metri cubi pe an. Dar în ultimele 12 luni cererea a fost ridicată în toată Europa. Proiectul este încă în faza de pregătire".

Conducta cu o lungime totală de 516 kilometri se va întinde din Albania prin Muntenegru, și Bosnia și Herțegovina, pentru a se diviza în Croația.

TAP a semnat deja memorandumuri de înțelegere și cooperare cu dezvoltatorii acestui proiect, în special cu companiile Plinacro (Croația), BH-Gas (Bosnia și Herțegovina), GeoplinPlinovodi (Slovenia), precum și cu guvernele din Muntenegru și Albania.

A fost creat un grup de lucru comun TAP-IAP care se reunește în mod regulat pentru a sincroniza calendarul celor două proiecte de conducte și pentru a coordona aspectele tehnice ale interconectării.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.