Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crocodil operat de urgență: A înghițit pantoful unui vizitator

crocodil

O femelă de crocodil de Nil de la o grădină zoologică din St. Augustine (Florida) a trebuit să fie operată pentru a i se extrage din stomac pantoful sport, scăpat de un vizitator care a trecut cu tiroliana deasupra habitatului său, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Anuket, care măsoară 3,2 metri lungime şi cântăreşte 154 de kilograme, se recuperează după intervenţia realizată la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii din Florida. Impunătoarea reptilă trăieşte la Alligator Farm Zoological Park, unul dintre cele mai vechi centre de acest fel din SUA.

Dacă îi va mai cădea din cer un alt pantof, cu siguranţă nu îl va mai înşfăca pentru că acum ştie cu ce are de-a face.

Citește și: Marian Ceaușescu l-a întâmpinat pe Ioan Niculae la sosirea pe aeroport! ‘Pușcăriașule, să stai acolo până îmi văd eu ceafa!’

Femela a fost văzută cu pantoful sport între fălci, după ce acesta a căzut în habitatul său în decembrie. Ea l-a înghiţit şi l-a împins mai adânc în stomac, potrivit Facultăţii de Medicină care a operat-o şi i-a salvat viaţa.

Centrul zoologic a încercat să o facă să-l expulzeze pe cale naturală, dar nu au avut succes, astfel încât Anuket a ajuns la Facultatea de Medicină pentru a fi operată.

Medicul Garrett Fraess de la spitalul veterinar a încercat să-i extragă pantoful, trăgându-l în afară prin esofag, după ce Anuket a fost în prealabil anesteziată. Dar nu a reuşit, deoarece braţul său nu a fost îndeajuns de lung, astfel încât femela a ajuns pe masa de operaţie.

Citește și: Garda de Mediu îi caută pe cei care au agresat mai mulți pui de urs!

Chirurgul Adam Biedrzycki i-a practicat o incizie şi a încercat, la rândul său, să împingă pantoful spre esofag, însă nu a reuşit.

Până la urmă Anuket a suferit o operaţie pe stomac, prin care i-a fost extras pantoful sport care arată, potrivit fotografiilor, complet deformat.

Femela de crocodil a petrecut noaptea la spital, iar a doua zi a fost dusă înapoi la parcul zoologic din St. Augustine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.