Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Crocodilul' și democrația: Emmerson Mnangagwa anunță alegeri în Zimbabwe

zimbabwe

Preşedintele zimbabwean Emmerson Mnangagwa a anunţat miercuri organizarea de alegeri pe 30 iulie, primele care au loc fără Robert Mugabe, care a condus ţara timp de aproape patru decenii, relatează dpa, informează Agerpres.

Data organizării alegerilor a fost anunţată miercuri în Monitorul oficial. "Comisia electorală din Zimbabwe este sfătuită să organizeze luni, 30 iulie, alegeri prezidenţiale, parlamentare şi pentru consilieri", a spus preşedintele Mnangagwa, al cărui contracandidat va fi probabil Nelson Chamisa, liderul Mişcării pentru Schimbare Democratică (de opoziţie).

Vezi și: Sondaje recente din Italia arată perspective optimiste pentru 'Lega Nord'

Emmerson Mnangagwa, supranumit 'Crocodilul', a fost un aliat de lungă durată al lui Mugabe, înainte ca acesta să-l concedieze. Această măsură a dus la o lovitură de stat militară, în noiembrie anul trecut, în urma căreia Robert Mugabe a fost forţat să demisioneze, iar Mnangagwa şi adjunctul său, fostul general de armată Constantino Chiwenga, au venit la putere.

Robert Mugabe a fost acuzat constant de reprimarea violentă a opoziţiei şi de falsificarea alegerilor timp de peste trei decenii, cât s-a aflat la conducerea ţării. Mnangagwa a promis că observatori internaţionali vor avea acces la alegeri şi că acestea vor fi libere şi corecte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.