Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crucea Roşie a lansat campania 'Profesoare fără mărţişoare' pentru a sprijini refugiaţii ucrainieni

crucea rosie

Crucea Roşie Vâlcea a lansat campania "Profesoare fără mărţişoare" pentru a veni în sprijinul refugiaţilor din Ucraina şi face apel la vâlceni ca la început de martie în loc de flori şi mărţişoare să dăruiască alimente şi obiecte de igienă personală pentru vecinii noştri, potrivit Agerpres.

"Am demarat această campanie pentru a veni în sprijinul populaţiei din Ucraina şi a colegilor noştri din punctele de trecere a frontierei care depun eforturi pentru a-i ajuta pe cei năpăstuiţi. Ni s-au alăturat deja mai multe ONG-uri din Vâlcea şi sperăm ca de miercuri să putem să strângem aceste ajutoare şi la Sala Sporturilor Traian, eventual prin amplasarea unui cort în faţa sălii. Am luat legătura şi cu prefectul judeţului şi cu inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, pentru ca împreună să strângem cât mai multe produse care să le fie utile acestor oameni. Sperăm ca într-o săptămână şi jumătate să trimitem aceste ajutoare şi să ajungă în special la cei care rămân pe teritoriul Ucrainei şi care, cred eu, au mare nevoie de sprijin în aceste momente", a precizat reprezentantul Crucii Roşii Vâlcea, Ionuţ Cherăscu.

Cherăscu a precizat că sunt deja 10 voluntari majori care s-au oferit să însoţească, la nevoie, acest convoi în ţara vecină, plus că sunt şi alţii pregătiţi să ajute în taberele de refugiaţi din ţară, vâlcenii fiind rugaţi să contribuie la această campanie umanitară cu alimente neperisabile, paturi, lenjerii, saci de dormit, apă, ceaiuri, produse de igienă personală, articole pentru copiii (scutece de unică folosinţă, şerveţele), dezinfectanţi, măşti de protecţie, precum şi cu medicamente (aspirina, paracetamol, algocalmin, panadol tablete şi sirop, nurofen, siropuri şi tablete pentru tuse şi alergii , tablete pentru gât, comprese sterile, apa oxigenata şi soluţie de rivanol, plasturi etc) toate în termenul de valabilitate şi nefolosite.

Până la deschiderea punctului de colectare de la Sala Sporturilor Traian, donaţiile vor fi preluate la sediul asociaţiei din Râmnicu Vâlcea - Strada Anton Pann nr. 8 - în fiecare zi, între orele 10 şi 16.

Crucea Roşie Vâlcea este şi partener al Primăriei Râmnicu Vâlcea, asigurând apă şi o parte din cele necesare în centrul pus la dispoziţie de autorităţile din municipiu pentru persoanele nevoite să fugă din calea războiului. Refugiaţii ucrainieni au în Râmnicu Vâlcea 42 de locuri, repartizate în 18 camere cu câte două paturi şi un apartament cu trei camere dintr-un fost cămin pentru elevi din oraş, municipalitatea anunţând luni că le poate asigura gratuit celor care vor apela la acest centru şi o masă caldă pe zi în regim de catering în timpul săptămânii sau hrană rece la sfârşit de săptămână. Primii refugiaţi ucrainieni au fost găzduiţi în acest centru de sâmbătă seara, fiind vorba de cinci tineri care se aflau în tranzit şi au avut o problemă cu maşina cu care se deplasau. Aceştia şi-au reluat drumul către Turcia luni dimineaţa, după două zile petrecute la Râmnicu Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.