Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crucea Roşie din Germania îşi va opri serviciul de căutare a persoanelor dispărute în Al Doilea Război Mondial

Ebraismo in pillole
Germania nazista

Crucea Roşie din Germania încă depune eforturi pentru a afla ce s-a întâmplat cu persoanele dispărute în Al Doilea Război Mondial, chiar şi la 75 de ani de la sfârşitul conflagraţiei, încă căutarea celor presupuşi morţi se va opri la sfârşitul lui 2021.

"Din acest motiv, cererile pentru serviciul de căutare al Crucii Roşii Germane ar trebui trimise biroului din Munchen în următorul an şi jumătate", a declarat pentru DPA preşedinta organizaţiei, Gerda Hasselfeldt, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Şeful Cancelariei prim-ministrului are veşti proaste: 'Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă'

Există o şansă bună să se afle ce s-a întâmplat cu cei dispăruţi, chiar şi după atâtea decenii.

Anul trecut, aproape 10.100 de persoane au trimis cereri legate de Al Doilea Război Mondial, în timp ce în 2018 numărul solicitărilor a fost de 9.000.

"În 23% din toate cazurile, serviciul de căutare poate oferi informaţii despre locul unde se află persoana dispărută. Atunci când vine vorba de prizonierii de război germani din fosta Uniunea Sovietică, deseori e vorba de informaţii despre data decesului şi ultimul loc în care au fost depistaţi", a spus Gerda Hasselfeldt.

Citește și: Avertismentul lui Raed Arafat - Nu este o gripă obișnuită, este o boală pentru care nu avem tratament sau vaccin

Serviciul de căutare nu cercetează doar informaţii despre soldaţi, prizonieri de război sau copii dispăruţi în haosul războiului, dar poate ajuta şi în cazurile de persoane dispărute în prezent.

În 2019, au existat aproape 2.100 de cereri din partea refugiaţilor care au dorit să îşi localizeze rudele.

În acelaşi an, echipa de căutare a fost implicată în 21.000 de consultări pentru reunificări de familii în întreaga Germanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.