Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crucea Roşie pregăteşte 43.000 de voluntari nord-coreeni în confruntarea cu pandemia de COVID-19 şi inundaţiile

Seldon.News
Coreea de Nord

Crucea Roşie pregăteşte peste 43.000 de voluntari în Coreea de Nord, inclusiv în oraşul blocat de măsuri de izolare Kaesong, în confruntarea cu noul coronavirus şi pentru a oferi asistenţă în urma inundaţiilor, a anunţat luni un oficial al organizaţiei umanitare, citat de Reuters.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat luna trecută stare de urgenţă şi a impus blocarea oraşului Kaesong din apropiere de graniţa intercoreeană, după ce un bărbat care a dezertat în Sud în 2017 s-a întors în localitate prezentând simptome de coronavirus, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Justiția pe surse - Dacă nu ar fi, nu s-ar povesti: Săptămâna bombelor cu ceas .

Ploile abundente şi inundaţiile din ultimele zile au stârnit de asemenea îngrijorări legate de deteriorarea recoltelor şi a aprovizionării cu alimente în această ţară izolată.

Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC) a format o reţea extinsă de voluntari nord-coreeni pentru a ajuta locuitorii din toate cele nouă provincii să evite virusul şi să reducă pagubele cauzate de inundaţii şi alunecările de teren, a declarat purtătorul de cuvânt Antony Balmain.

"Sute de case au fost avariate şi suprafeţe mari de câmpuri de orez au fost inundate din cauza ploilor abundente şi inundaţiilor", a spus Balmain.

La Kaesong, confruntat atât cu izolarea, cât şi cu inundaţiile, voluntarii IFRC au oferit unui număr de 2.100 de familii în situaţii de risc pături, seturi de bucătărie, kituri de igienă şi containere de apă.

Citește și: SONDAJ CURS: PSD și PNL sunt umăr la umăr. Cum stau partidele înainte de alegerile locale

Kim a trimis de asemenea pachete speciale de ajutor la Kaesong şi media de stat a raportat luni că livrările de cereale de la Phenian au ajuns într-o altă regiune devastată de inundaţii şi vizitată de el săptămâna trecută.

Coreea de Nord nu a confirmat niciun caz de coronavirus, dar a aplicat măsuri stricte de carantină. Potrivit Coreii de Sud, nu există dovezi că dezertorul care s-a întors era infectat.

IFRC a furnizat luna trecută Coreii de Nord kituri pentru a efectua până la 10.000 de teste de coronavirus, alături de termometre cu infraroşu, măşti chirurgicale, halate şi mănuşi de protecţie.

În Coreea de Sud, cel puţin 32 de persoane au murit după 49 de zile de ploi musonice, cea mai lungă perioadă în ţară după 1987 şi care au provocat inundaţii, alunecări de teren şi au condus la evacuări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.