Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crucea Roșie pune capăt restricţiilor privind donarea de sânge de către homosexuali în Statele Unite ale Americii

bioclinica.ro
donare sange

Crucea Roşie americană a anunţat că va adopta începând de luni noi reguli, recent relaxate de autorităţile sanitare, pentru a pune capăt restricţiilor privind donarea de sânge care îi vizau în mod special pe bărbaţii homosexuali, relatează AFP.

Până acum, bărbaţii homosexuali trebuiau să se abţină de la sex timp de trei luni dacă doreau să doneze sânge, chiar dacă se aflau într-o relaţie exclusivă, conform agerpres.

De acum înainte, ''toţi donatorii vor trebui să răspundă aceloraşi chestiuni de eligibilitate, indiferent de sex sau orientare sexuală, şi vor fi evaluaţi pentru donarea de sânge pe baza factorilor de risc individuali'', a spus Crucea Roşie într-un comunicat.

Acest lucru înseamnă "mai mulţi potenţiali donatori'' care pot îndeplini această "misiune vitală", a mai spus organizaţia.

Crucea Roşie americană furnizează aproximativ 40% din sângele donat în Statele Unite.

Noile reguli au fost finalizate în luna mai de către Agenţia americană pentru medicamente (FDA) şi se bazează pe o evaluare individuală a riscurilor pentru fiecare donator.

De acum înainte, orice persoană care a avut contact sexual anal cu un nou partener sau cu mai mulţi parteneri în ultimele trei luni va trebui să aştepte înainte de a dona sânge.

Persoanele care au fost testate pozitiv pentru HIV sau care iau medicamente pentru prevenirea infecţiei cu HIV nu vor putea în continuare să doneze sânge.

După ce epidemia de SIDA a făcut ravagii în anii 1980, FDA a impus interzicerea totală a donării de sânge de către bărbaţii homosexuali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.