Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cruzime fără margini: dosar penal după ce a bătut câinele vecinului timp de un sfert de oră cu o bâtă

Politia Română
politia

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Bosanci, județul Suceava, s-a ales cu dosar penal după ce a lovit timp de 15 minute câinele vecinului, cu o bâtă de lemn, apoi l-a abandonat pe un drum, potrivit Mediafax.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Suceava, în cazul unui bărbat care a lovit un câine.

„În urma probatoriului administrat polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava au dispus, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un bărbat de 36 ani, domiciliat în satul și comuna Bosanci, fără forme legale în satul și comuna Dărmănești, pentru săvârșirea infracțiunii de „rănirea cu intenție a animalelor” (...) privind protecția animalelor–republicată”, spun polițiștii suceveni.

Potrivit sursei citate, acesta este acuzat că în 27 decembrie 2023, în jurul orei 17.00, acesta a lovit în mod repetat, timp de aproximativ 15 minute, cu o bâtă din lemn, în zona locuinței sale din localitatea Dărmănești, jud. Suceava, un câine în vârstă de aproximativ 5 ani, proprietatea unui vecin. Animalul s-a ales cu mai multe răni la nivelul membrelor. Ulterior, bărbatul a abandonat animalul în drumul public situat în fața porții locuinței sale.

De asemenea, în urma probatoriului administrat de către lucrătorii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Suceava, prin ordonanță s-a dispus măsura reținerii bărbatului de 36 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de „rănirea cu intenție a animalelor”. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Conform Legii nr. 205/2006 republicată privind protecția animalelor relele tartamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.