Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cruzime în Noua Zeelandă - Șase pui de focă decapitați au fost găsiți într-un golf din Insula de Sud

pescuit

Corpurile a şase pui de focă cu blană au fost descoperite decapitate într-un golf popular din Insula de Sud a Noii Zeelande, informează BBC miercuri, conform Agerpres.

Cadavrele puilor de focă, cu vârsta de 11 luni, au fost descoperite luni de către un operator de turism din Scenery Nook (Christchurch), a declarat Departamentul pentru conservarea patrimoniului istoric şi natural din Noua Zeelandă (DOC).

Cum capetele acestora nu au putut fi găsite, DOC - care a calificat incidentul drept unul "crud şi lipsit de sens"- suspectează că puii au fost ucişi în altă parte şi aruncaţi apoi dintr-o barcă.

"Ca urmare a naturii brutale şi violente a acestei crime împotriva unor pui de focă lipsiţi de apărare, actul a fost raportat poliţiei", a declarat Andy Thompson, un responsabil din cadrul departamentului amintit.

Potrivit acestuia, DOC exclude atacul unui rechin, deoarece "este extrem de puţin probabil ca rechinii să fi muşcat doar capul focilor, lăsându-le corpurile intacte".

Trei pui de focă au fost îngropaţi de către agenţii DOC, iar ceilalţi vor fi transportaţi la Universitatea Massey pentru a fi supuşi examinărilor.

Potrivit legislaţiei din Noua Zeelandă, hărţuirea, perturbarea, rănirea sau uciderea focilor cu blană constituie o infracţiune.

Thompson explică însă că au mai existat cazuri în care oamenii au rănit sau au omorât foci, frustraţi de recolta mică de peşte, pentru care le consideră vinovate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.