Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cryptohackerii nord-coreeni au furat 400 de milioane de dolari în 2021, în principal ETH

news.sky.com
hacker

Cryptohackerii nord-coreeni au extras aproape 400 de milioane de dolari în cripto prin atacuri cibernetice în 2021, potrivit noilor date de la Chainalysis.

Tipul de cripto furat a cunoscut, de asemenea, o schimbare majoră, conform raportului din 13 ianuarie al firmei de analiză blockchain. În 2017, BTC a reprezentat aproape toate cripto-urile furate de RPDC, dar acum reprezintă doar o cincime:

„În 2021, doar 20% din fondurile furate erau bitcoin, în timp ce 22% erau fie jetoane ERC-20, fie altcoins. Și pentru prima dată, Ether a reprezentat majoritatea fondurilor furate la 58%.”

Raportul afirmă că atacurile din 2021 din Coreea de Nord (RPDC) au vizat în primul rând „firme de investiții și schimburi centralizate și au folosit momeli de phishing, exploatări de coduri, programe malware și inginerie socială avansată” pentru a achiziționa cu rău intenționat fondurile, conform cointelegraph.com

Se crede că criptomoneda furată este folosită de RPDC pentru a sustrage sancțiunile economice și pentru a ajuta la finanțarea programelor de arme nucleare și rachete balistice, potrivit unui raport al Consiliului de Securitate al ONU .

Amenințarea pe care RPDC o prezintă platformelor cripto globale a devenit mereu prezentă. Chainalysis se referă acum la hackeri din Regatul Ermit, cum ar fi Lazarus Group , ca amenințări persistente avansate (APT). Aceste amenințări au crescut în ultimii trei ani, ca urmare a maximului istoric de peste 500 de milioane de dolari în criptomonede furate în 2018.

Chainalysis a raportat că fondurile au fost spălate meticulos. Metodele variază de la saltul în lanț, metoda „ Peel Chain ” și, mai recent, hackerii au folosit un sistem complicat de schimb de monede și amestecare.

Mixerele au fost folosite pentru peste 65% din fondurile furate în 2021, ceea ce reprezintă o creștere de trei ori față de 2019. Un mixer este un sistem de confidențialitate bazat pe software care permite utilizatorilor să ascundă sursa și destinația monedelor pe care le trimit. Schimburile descentralizate (DEX) sunt din ce în ce mai preferate de hackeri, deoarece nu sunt permise și au suficientă lichiditate pentru ca monedele să fie schimbate la voința utilizatorului.

Chainalysis a folosit hack-ul din 19 august 2021 de la Liquid.com, în care au fost furate 91 de milioane de dolari în cripto, ca exemplu al modului tipic în care hackerii din RPDC spălează fonduri. Mai întâi au schimbat monede ERC-20 cu Ether ( ETH ) la schimburile descentralizate. Apoi, ETH a fost trimis la un mixer și schimbat cu Bitcoin ( BTC ), care a fost, de asemenea, amestecat. În cele din urmă, BTC a fost trimis din mixer către bursele asiatice centralizate ca o probabilă rampă de ieșire a fiat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.