Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSAT discută înzestrarea Armatei în contextul situației tensionate din Marea Neagră. Rămâne 2018 'anul Marinei'?

nava

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reunește astăzi la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis. Printre subiectele incluse pe ordinea de zi se numără planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019 - 2028.

Pe 15 August, de Ziua Marinei, ministrul Apărării Mihai Fifor declara că anul 2018 - Anul Centenar - va fi unul de referinţă pentru Marina Militară Română prin achiziţiile şi modernizările care se au în vedere pentru a întări capacitatea de reacţie imediată a forţelor navale şi pentru a consolida poziţia României la Marea Neagră

Însă programul de corvete întârzie în mod nejustificat prin neanunțarea publică a companiei care a câștigat licitația, având cea mai bună ofertă la cel mai bun preț.

Dan Barna a LUAT FOC după ce Liviu Dragnea și Florin Iordache au rămas în funcții: Minciună, fals, abuz

Deși rezultatul procedurii trebuia anunțat inițial pe 20 octombrie, termenul a fost amânat de mai multe ori fără explicații. Noul ministru al Apărării, Gabriel Leș, a anunțat că rezultatul va fi comunicat până pe 12 ianuarie, fără a preciza de ce a fost aleasă acea dată și nu alta.

Suspiciunile că s-ar încerca tergiversarea anunțului pentru a anula licitația au fost alimentate de numeroase relatări de presă.

Amânările repetate au surprins analiștii, în contextul în care ele au apărut chiar într-o perioadă de escaladare, de către Federația Rusă, a tensiunilor din Marea Neagră.

Un al subiect important pe ordinea de zi a ședinței CSAT este Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru anul 2019.

De asemenea, potrivit comunicatului Administrației Prezidențiale, în cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.