Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cseke Attila: 'Actualul Guvern va trebui să-şi ducă mandatul până la capăt, dar unii miniştri să fie schimbaţi'

udmr.ro
cseke attila

Liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, a declarat marţi că actualul Guvern va trebui să-şi ducă mandatul până la capăt, dar că ar trebui ca unii miniştri să fie schimbaţi, potrivit Agerpres.

"În perioada de pandemie, aşa cum am avut şi avem în România şi în prezent, credem că două lucruri sunt importante în gestionarea crizei: în primul rând o acoperire cât mai largă în societate pentru susţinerea măsurilor luate de autorităţile competente şi în al doilea rând - coerenţă, determinare şi predictibilitate în luarea şi comunicarea măsurilor decise. Guvernul Orban şi Ministerul Afacerilor Interne, după părerea noastră, le-a ratat pe amândouă", a spus Cseke Attila, în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela.

Potrivit senatorului UDMR, "Executivul şi Ministerul de Interne s-au închis în propriile birouri şi au pierdut treptat, dar semnificativ susţinerea atât de necesară pentru gestionarea crizei".

"În loc de coerenţă, predictibilitate şi determinare am avut parte de bâlbe continue, puncte de vedere şi contradicţii, câteodată ele intervenind la câteva ore de la comunicarea primei măsuri. Cetăţenii şi societatea au fost derutate, autoritatea statului şi a Ministerului de Interne a avut mult de suferit", a mai spus Cseke Attila.

Citește și: Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

Senatorul UDMR susţine că dialogul cu Parlamentul "nu trebuie evitat, ci trebuie intensificat".

"În principiu mai sunt şase luni până la finalul actualului Parlament, astfel încât noi credem că actualul Guvern va trebui să-şi ducă mandatul până la capăt. În mod clar ar fi nevoie de schimbarea unor miniştri, dar prerogativa legală aparţine premierului şi vom aştepta decizia acestuia. Există însă câteva învăţăminte pentru toţi, inclusiv pentru actuala clasă politică, care, credem noi, trebuie trase din această perioadă de peste două luni, şi anume: este necesară coagularea unor susţineri continue în timpul crizelor; dialogul cu Parlamentul nu numai că nu trebuie evitat, ci este necesar a fi intensificat; glasul specialiştilor trebuie să primeze în asemenea pandemii şi coerenţa măsurilor este obligatorie pentru a putea păstra încrederea societăţii în autorităţile statului. Multe dintre acestea au fost ignorate din motive obiective sau subiective de către Executiv şi miniştrii acestuia. Important, credem noi, este astăzi să ştim să învăţăm din greşeli şi să ştim să nu le mai repetăm", a adăugat Cseke Attila.

Senatul dezbate, marţi, moţiunea simplă intitulată "Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie", depusă de social-democraţi împotriva ministrului de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.