Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cseke Attila dă din casă: A DEZVĂLUIT ce s-a discutat la consultările de la Cotroceni cu Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Cseke Attila

Minitrul Dezvoltării, Cseke Attila, a dezvăluit joi seara, la B1 TV, ce s-a discutat în ultimele zile la consultările de la Cotroceni între președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă. Ministrul a precizat că președintele este preocupat de anumite priorități, printre care absorbția fondurilor europene și proiectele din PNRR.

„Invitația a venit prin domnul prim-ministru, în primul rând. Este o discuție legitimă, din partea președintelui României, de a vedea Guvernul și miniștrii din Guvernul României, ce programe au, ce proiecte au, suntem la început de an, avem buget anul acesta de la începutul anului, ceea ce pare o noutate după ani în care nu am avut buget la începutul anului. A fost o discuție legată de priorități, absorbția fondurilor europene, de ceea ce trebuie să facem prin PNRR.

E o atitudine legitimă a președintelui. Până la urmă președintele a nominalizat prim-minitrul, acesta și-a format o echipă votată în Parlament. Nu se încheie mandatul președintelui prin această nominalizare a prim-ministrului desemnat. Prin faptul că a pus un prim-ministru desemnat în persoana domnului Ciucă, practic dorește să știe să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în Guvern și ceea ce se întâmplă în ministere. A fost o discuție civilizată, echilibrată, axată pe ceea ce avem noi de făcut la Ministerul Dezvoltării”, a precizat Cseke Attila.

Acesta a subliniat că sunt necesare astfel de discuții pentru că absorbția fondurilor europene reprezintă o prioritate: „Managementul unei situații pe partea publică trebuie să fie din scurt. Trebuie să urmărești anumite subiecte, anumite chestiuni care pot ridica anumite probleme iar absorbția fondurilor europene este o parte foarte importantă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.