Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM a decis: Cel două judecătoare achitate de instanță de acuzațiile de corupție se vor întoarce în funcțiile de la ÎCCJ

csm

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, în plenul de joi, ca judecătoarele Gabriela Bîrsan și Alina Corbu să se întoarcă în funcțiile de la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce aceeași instanță le-a achitat definitiv în dosarul în care au fost acuzate de fapte de corupție.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea parţială a efectelor Hotărârii Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.1551/15.12.2016, pentru două posturi de judecător, urmând ca reluarea activităţii doamnelor judecător Gabriela Victoria Bîrsan și Corina Alina Corbu să se dispună pe posturile vacante de la nivelul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. (18 voturi DA, 1 vot NUL)”, se arată în decizia plenului CSM.

Citește și: EXCLUSIV! Ce funcție ocupă soția viitorului șef SIE și ce venit are aceasta

Concret, în decizia CSM din 2016, membrii au cerut președintelul instanței supreme să ocupe pe perioadă nedeterminată cinci posturi temporar vacante, două dintre acestea fiiind ale judecătoarelor Gabriela Viorica Bîrsan și Corina Alina Corbu, suspendate din funcție ca urmare a trimiterii lor în judecată, scrie mediafax.ro.

Decizia CSM vine după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, în luna mai, definitiv, achitarea fostei preşedinte a Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a instanţei supreme, judecătoarea Gabriela Bârsan, şi a altor trei magistraţi de la instanţa supremă, în dosarul privind fapte de corupţie deschis de procurorii DNA. Instanţa supremă a menţinut, practic, sentinţa dată în primă instanţă, acum doi ani, de achitare a magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Bîrsan, Iuliana Puşoiu, Corina Corbu şi Anton Pandrea, care au fost acuzaţi de către procurorii DNA de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, mărturia mincinoasă, spălare de bani, favorizarea făptuitorului sau cumpărare de influenţă.

Citește și: A şocat pe toată lumea: Ce şi-a cumpărat tatăl copilului ucis de câini cu suma uriașă primită despăgubire

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.