Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM anunţă OFICIAL: Ei vor să devină spaima magistraţilor din România

justitie secret

Consiliul Superior al Magistraturii a făcut publică lista procurorilor care întrunesc condiţiile legale de participare la concursul pentru funcţia de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Aceştia sunt Florena-Esther Sterschi, actual procuror şef interimar al Secţiei, şi Gheorghe Stan, inspector-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare.

Florena Esther Sterschi este fosta noră a generalului SRI Ionel Marin, prim-adjunctul directorului PSD al SRI, Radu Timofte. Ea a candidat și pentru șefia Direcției de resurse umane a Parchetului General, dar a primit aviz negativ de la CSM.

Gheorghe Stan a avut două mandate de adjunct al Inspecţiei Judiciare, iar de la 1 septembrie ocupă interimar această funcţie. A intrat în atenţia opiniei publice odată cu apariţia în presă a unei înregistrări în care inspectorul judiciar Mihaela Focică îi mărturiseşte că ar fi fost presată să plece din echipa de control de la DNA.

CITEȘTE ȘI: Rezultate uimitoare: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci în fiecare zi ghimbir, timp de o lună

Gheorghe Stan şi Lucian Netejoru (inspectorul şef al Inspecţiei Judiciare) au devenit inamicii principali ai unei părţi din magistratură după ce au pus în practică fără menajamente mai multe controale şi acţiuni disciplinare în care au fost vizaţi Laura Codruţa Kovesi şi alţi procurori DNA. În ciuda numeroaselor nereguli descoperite, Secţia pentru procurori a CSM a respins pe bandă orice acţiune disciplinară, ajungându-se în situaţia în care procurorii din CSM să considere că încălcarea Constituţiei (constatată fără echivoc de CCR) nu reprezintă abatere disciplinară. În timpul controalelor efectuale de Inspecţia Judiciară la DNA nu au lipsit informaţiile despre posibile dosare deschise de DNA pe numele unor inspectori. Vizat a fost şi Lucian Netejoru, inspectorul şef al IJ. Deşi Laura Codruţa Kovesi a declarat public faptul că Netejoru nu este cercetat de DNA, o ordonanţă de clasare recentă arată că judecătorul era cercetat chiar în timp ce şefa DNA de la acea dată susţinea contrariul.

După depunerea şi soluţionarea contestaţiilor, în data de 7 decembrie va fi afişată lista finală a candidaţilor, iar în 10 decembrie va fi transmisă, de către comisia de organizare a concursului, solicitarea către Inspecţia Judiciară de a efectua verificarea aspectelor privind integritatea lor. La începutul anului viitor, în perioada 3-10 ianuarie, au loc derularea probelor.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.