Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM cere Inspecției Judiciare să verifice afirmațiile USR Tineret despre arestarea lui Cristian Dide

zf.ro
Consiliul Superior al Magistraturii CSM

Șeful CSM a sesizat Inspecția Judiciară după ce USR Tineret a calificat drept un „eveniment aberant” arestarea activistului Cristian Dide de către procurorii DIICOT.

„Președintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară în temeiul art. 30 alin.1 din Legea 317/2004, rep., pentru a efectua verificări în vederea apărării independenței autorității judecătorești în ansamblul său, față de comunicatul prezentat în mai multe articole de presă, care ar fi fost formulat de o formațiune politică și realizat ca urmare a dispunerii unei măsuri preventive într-o cauză penală.

Președintele a realizat acest demers consecvent principiilor care guvernează activitatea autorităților judiciare, fiind de esența unui sistem judiciar independent ca măsurile organelor judiciare să vizeze exclusiv interpretarea și aplicarea legii, ele nefiind dispuse pentru a răspunde așteptărilor vreunei formațiuni politice; discursul privind statul de drept nu poate fi adaptat exclusiv dorințelor provenite dintr-o parte sau alta a spectrului politic.

Pentru consolidarea încrederii în funcționarea autorității judecătorești, exclusiv în temeiul legii și în afara oricăror influențe, concluziile verificărilor vor fi prezentate opiniei publice imediat după analiza acestora în cadrul Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit competențelor sale legale”, se arată într-un comunicat CSM.

Postarea la care referire CSM:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.