Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM confirmă: Laura Codruța Kovesi a cerut un punct de vedere de la Consiliu

Evenimentul Zilei
Laura Kovesi

Într-o declarație în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, CSM confirmă că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut un punct de vedere după ultimele acuzații la adresa sa. Totul a pornit după ce avocatul lui Puiu Popoviciu, Louis Freeh, fost șef al FBI, a emis un comunicat în care afirmă că este "profund dezamăgit" de decizia Înaltei Curţi din România de a-l condamna pe omul de afaceri Puiu Popoviciu la 7 ani de închisoare, o sentinţa care "nu este susţinută nici de fapte nici de lege".

Judecătorul Ștefan Lucaciuc, purtător de cuvânt al CSM, a declarat, la solicitarea STIRIPESURSE.RO că ”prin sesizarea depusă vineri 11 august, DNA a solicitat CSM un punct de vedere cu privire la declarațiile publice ale avocatului domnului Puiu Popoviciu. Solicitarea DNA a fost transmisa spre analiza tuturor membrilor CSM în cursul zilei de azi și se afla în curs de soluționare.”, a precizat judecătorul Stefan Lucaciuc.

STIRIPESURSE.RO a scris, pe 11 august, că Laura Codruța Kovesi a trimis o solicitare către Consiliul Superior al Magistraturii prin care solicita să li se apere independența, conferită de lege magistraților, după declarațiile lui Freeh.

Citește declarațiile lui Freeh: Fost director FBI, avocatul lui Puiu Popoviciu, acuzaţii grave la adresa justiţiei din România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.