Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM confirmă SCANDALUL de la Inspecția Judiciară: Consiliul a primit note și memorii după controlul de la DNA

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

Consiliul Superior al Magistraturii a primit mai multe note şi memorii pe tema controlului efectuat de Inspecţia Judiciară la DNA, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, judecătorul Ştefan Lucaciuc.

Conform acestuia, o notă a fost trimisă de inspectorul Elena Rădescu, o alta de către ea şi două colege din echipa de control care îi susţin punctul de vedere, iar o a treia de ceilalţi membri ai echipei care a efectuat verificările la DNA.

Citește și: Probleme mari pentru Rareș Bogdan! Cine îi cere 40.000 de euro și de ce

"Toate aceste note privesc aspecte legate de modul în care a fost efectuată respectiva acţiune de control", a precizat Ştefan Lucaciuc.

La CSM a fost înregistrat, în cursul săptămânii trecute, un memoriu transmis de DNA, care se referă la aceeaşi acţiune de control. Există, de asemenea, şi un punct de vedere al inspectorului şef al IJ pe marginea procesului verbal ce conţine concluziile preliminare ale verificărilor efectuate.

Citește și: Scandal de corupție la nivel internațional! Un ministru deja arestat

"Toate materialele primite pe această temă au fost grupate şi transmise Secţiei pentru procurori pentru analiză şi propuneri. Deocamdată ele sunt în faza de analiză", a mai spus purtătorul de cuvânt al CSM.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJ, Alin Alexandru, conducerea instituţiei pe care o reprezintă nu a fost sesizată cu privire la eventuale nereguli în derularea verificărilor de la DNA şi a aflat din presă despre conţinutul unei note transmise CSM de către Elena Rădescu.

Citește și: Noroc de milioane! Cine este politicianul român care a câștigat la Loto 2,6 milioane euro

"De la începutul controlului şi până în prezent, doamna inspector nu a solicitat să poarte vreo discuţie cu nicio persoană din conducerea Inspecţiei Judiciare şi nici nu a prezentat vreun punct de vedere cu privire la eventuale nereguli în derularea controlului. Conducerea Inspecţiei Judiciare a aflat din presă despre conţinutul acestei note, până la această oră nefiind comunicată oficial", a declarat luni, pentru AGERPRES, Alin Alexandru.

El a adăugat că la nivelul conducerii instituţiei s-a aflat despre intenţia inspectorului Elena Rădescu de a sesiza CSM dintr-o adresă primită de la DNA.

Citește și: Simona Halep face o mutare bombă! Cine va fi noul ei antrenor și cu cât va fi plătit de campioană

"Inspectorul şef a aflat despre intenţia doamnei inspector de a sesiza Consiliul Superior al Magistraturii dintr-o adresă comunicată de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în data de 28 august. În continuare au fost solicitate doamnei inspector lămuriri cu privire la conţinutul sesizării, însă aceasta a indicat conducerii IJ să se adreseze Consiliului Superior al Magistraturii sau chiar procurorului general al României, căruia i-ar fi fost adresată în vederea sesizării în calitate de titular al acţiunii disciplinare", a mai spus purtătorul de cuvânt al IJ.

Conform aceleiaşi surse, un punct de vedere al IJ pe acest subiect ar urma să fie prezentat ulterior, după analiza conţinutului sesizării trimise către CSM.

Citește și: Ce salariu încasează Cristina Neagu de la CSM București

Potrivit unor informaţii apărute în presă, coordonatoarea echipei care a făcut controlul la Direcţia Naţională Anticorupţie, inspectorul Elena Rădescu, a trimis CSM o notă în care acuza o persoană din conducerea IJ de imixtiuni de natură a perturba activitatea instituţiei verificate, iar pe două colege de lipsă de tact.

IJ a finalizat pe 25 august controlul la Direcţia Naţională Anticorupţie, inspectorii având termen până pe 6 octombrie să înainteze raportul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Controlul IJ la DNA privind eficienţa managerială şi modul de îndeplinire a atribuţiilor de către conducerea instituţiei a început pe 17 iulie.

Citește și: LIDL, implicat într-un SCANDAL fără margini! Ce acuzații i se aduc gigantului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.