Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM, întâlnire cu oficialii din Guvern: se rezolvă o problemă PRESANTĂ

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

Reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii au avut o întâlnire cu reprezentanții Guvernului și au obținut o suplimentare a personalului auxiliar la instanțele de judecată, una dintre cele mai presante probleme din justiție și unul dintre motivele pentru care se adună munți de dosare.

Citește și: 777 cazuri NOI de coronavirus în România: 757 de români s-au EXTERNAT la cerere

”Continuând dialogul interinstituțional în scopul identificării unor soluții ce vizează resursele umane la nivelul instanțelor judecătorești, astăzi a avut loc la sediul Consiliului Superior al Magistraturii o nouă întâlnire între reprezentanții Consiliului, ministrul justiției și ministrul finanțelor publice.

Participanții la întâlnire au constatat faptul că, deși volumul de activitate al instanțelor judecătorești a crescut semnificativ, schemele de personal auxiliar au rămas neschimbate, devenind astfel subdimensionate, situație care are repercusiuni negative asupra înfăptuirii actului de justiție.

În consecință, s-a convenit că este necesară majorarea schemelor de personal auxiliar, însă față de realitățile economice actuale, suplimentarea urmează să se realizeze treptat.

Astfel, într-o primă etapă a fost asumată de către reprezentanții puterii executive alocarea de resurse financiare cu ocazia rectificării bugetare aferente acestui an pentru a acoperi nevoile absolut urgente și care nu mai pot fi amânate.

Posturile care urmează a fi suplimentate vor fi distribuite instanțelor judecătorești exclusiv în baza unor criterii obiective, agreate deopotrivă de Consiliul Superior al Magistraturii și Ministerul Justiției.

Consiliul Superior al Magistraturii remarcă deschiderea manifestată în cadrul dialogului purtat, precum și înțelegerea situației critice în care se regăsesc instanțele judecătorești, lipsa personalului auxiliar fiind o problemă cronică şi nerezolvată de mai mulți ani.

Au participat la întâlnire președintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecător Nicoleta Ţînţ, alături de alți membri aleși ai Consiliului, respectiv doamna judecător Mariana Ghena, doamna judecător Simona Marcu, şi domnul judecător Bogdan Mateescu, ministrul justiției, domnul Cătălin Predoiu, și ministrul finanțelor publice, domnul Florin Cîţu.”, arată un comunicat al CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.