Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM își alege, marți, în prezența lui Klaus Iohannis, un nou președinte: Ea este judecătoarea care are cele mai mari șanse - SURSE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Lia Savonea

Consiliul Superior al Magistraturii își desemnează, la plenul de marți, noua conducere pentru anul 2020, ședința fiind programată pentru ora 11.00. În aceeași zi va fi dezbătut și raportul de activitate al CSM pentru 2019, la care a fost invitat și președintele Klaus Iohannis.

Conform unor surse citate de adevarul.ro, judecătoarea Nicoleta Ţînţ pleacă favorită în cursa pentru şefia CSM, ea făcând parte din grupul apropiat de actualul preşedinte al Consiliului, Lia Savonea.

Citește și: Raluca Turcan: ‘Românii puteau trăi ca «afară», dacă dezvoltarea țării nu era frânată de corupție’

Atât PNL, cât şi PSD aşteaptă alegerile pentru şefia CSM pentru a decide viitorul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie. Dacă noua conducere a CSM va decide desfiinţarea SIIJ, partidele vor susţine demersul în Parlament. Dacă nu, în fruntea Secţiei Speciale va fi instalat un magistrat fără proptele politice.

„În cazul în care noua conducere a CSM va susţine desfiinţarea Secţiei Speciale, PSD se va conforma. În caz contrar, vom încuraja ca Secţia să fie condusă de un magistrat independent şi să funcţioneze sub autoritatea procurorului general“, susţin surse din conducerea PSD pentru adevarul.ro.  Desfiinţarea SIIJ a fost aprobată tacit de Camera Deputaţilor, însă Senatul este cameră decizională, unde PSD are majoritate.

Citește și: Jandarmerița bătută în timpul protestelelor din 10 august 2018 mută în forță împotriva Jandarmeriei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.