Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM nu este de acord cu abrogarea articolului de lege privitor la scriitorii din puşcării

csm

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii s-a exprimat, în şedinţa de joi, 28 ianuarie, împotriva abrogării articolului de lege care dă posibilitatea reducerii pedepselor cu închisoarea în baza realizării unor lucrări ştiinţifice.

Şefii CSM consideră că abrogarea ar crea alte probleme şi ar dori o modificare a articolului de lege, nu o abrogare a acestuia. Potrivit CSM, abrogarea ar fi o discriminare între cei care fac munci fizice şi cei care fac munci intelectuale.

"Noi am analizat în Comisia 1 tot ceea ce au însemnat discuţiile din spaţiul public, care par a fi negreşit justificate, şi s-a ajuns la concluzia că în ce priveşte condiţiile pentru acordarea unor beneficii celor care scriu lucrări ştiinţifice trebuie să fie determinate de calitatea acelui înscris, a acelei lucrări. S-a considerat că definirea caracterului ştiinţific al lucrării trebuie foarte bine stabilită (...). Abrogarea unei astfel de dispoziţii poate crea mai mult rău şi de aceea am considerat că nu abrogarea este poate soluţia cea mai bună, ci înăsprirea sau stabilirea mai corectă a condiţiilor în care un deţinut poate beneficia (...) de un câştig ", a spus Adrian Bodea, fost şef CSM, şeful comisiei de legislaţie din CSM.

Mircea Aron. şeful CSM:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.