Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Csoma Botond: UDMR face un apel la ministrul de Interne astfel încât statul să nu fie slab

csoma botond

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a făcut marţi un apel către ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, prezent la "Ora Guvernului", să acţioneze astfel încât Poliţia să fie mai puternică, iar statul să nu fie slab.

"Noi nu am dori să politizăm sau să generalizăm acest subiect foarte important al consumului de droguri. Acest fenomen reprezintă un flagel. Nu dorim să generalizăm, nici în legătură cu activitatea Poliţiei, şi suntem de acord şi cu faptul că noi, ca legiuitori, avem o sarcină aici în Parlament. Şi cred că în anumite ipostaze ar trebui să înăsprim legislaţia, nu este destul de aspră în acest domeniu. (...) Fără dorinţa de a generaliza, în anumite ipostaze Poliţia pare timorată", a declarat Csoma Botond în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului".

El a făcut un apel pentru o Poliţie mai puternică.

"Noi am dorit ca Poliţia să nu fie timorată. să fie hotărâtă. De exemplu, cred eu, dacă n-ar fi fost timorată sau ar fi fost hotărâtă Poliţia, atunci acel individ ar fi fost oprit şi n-ar fi fost lăsat să plece la 2 Mai - n-a avut RCA, au găsit droguri în maşină. Eu nu înţeleg. Domnule ministru, într-un stat european sau în SUA vă puteţi imagina că cineva fără RCA sau cu droguri în maşină ar fi putut fi lăsat de plece de Poliţie? Nu cred că s-ar fi putut întâmpla acest lucru. Nu vreau nici să mă refer nici la la 200-300 de grame, dar totuşi este foarte suspect la Poliţie, timp de un an de zile, la trecerile de la frontieră de la Marea Neagră n-a găsit niciun drog. (...) Acestea sunt acele ipostaze când cetăţeanul se uită către stat şi i se pare că statul nu este suficient de puternic şi aici aveţi, domnule ministru, o sarcină, să faceţi ca Poliţia să fie puternică", a arătat Csoma Botond.

Potrivit acestuia, "mai există o instituţie care este în subordinea MAI - Agenţia Naţională Antidrog - care nu face nimic".

"Această agenţie nu există decât pe hârtie, nu face nimic. Eu cred că ar trebui, în calitate de ministru, să vedeţi cam ce activitate are această agenţie, cam ce activitate a avut în ultima vreme. Eu am auzit că doar au publicat o broşură, cred că lupta antidrog înseamnă mai mult. Cei de la UDMR va roagă să acţionaţi în acest sens, să faceţi astfel încât statul să nu fie slab", a transmis deputatul UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.