Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Csomortanyi Istvan: 'La mitingul din Târgu Mureş cerem partidelor politice româneşti să nu se folosească de cartea maghiară'

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Csomortanyi Istvan, a anunţat marţi, că formaţiunea sa va organiza, în data de 1 octombrie, o acţiune de protest la Târgu Mureş, prin care va cere partidelor politice româneşti să nu se folosească de cartea maghiară în campaniile electorale, potrivit Agerpres.

Citește și: Fostul șef INML a luat foc! “Rezultatele noastre sunt infailibile”

"Vom organiza o acţiune de protest în data de 1 octombrie, în Piaţa Teatrului din Târgu Mureş. Acţiunea de protest face parte din şirul de evenimente pe care am început să îl organizăm după incidentul din Valea Uzului. În vară am avut asemenea proteste la Miercurea Ciuc, la Sfântul Gheorghe, la Odorheiul Secuiesc, la Cristuru Secuiesc. Al cincilea eveniment va avea loc la Târgu Mureş, aici cerem ca comunitatea maghiară să fie lăsată în pace, să nu fie folosită ca obiect de manipulare a electoratului majoritar românesc, să nu se folosească partidele politice româneşti de cartea maghiară, pentru că nu fac cu asta decât să ascundă situaţia gravă, criza politică şi morală şi economică cu care se confruntă această ţară. Să nu mintă electoratul românesc cu diferite false probleme legate de comunitatea maghiară, pentru că convieţuirea noastră din Transilvania dacă s-ar baza doar pe relaţiile noastre de zi cu zi, nu ar reprezenta probleme, problemele sunt create artificial de la Bucureşti de diverse partide politice", a susţinut preşedintele PPMT, într-o conferinţă de presă organizată marţi la Târgu Mureş.

Pe lângă mesajul ca maghiarii să fie lăsaţi în pace, liderul PPMT a spus că se va solicita maghiarilor să dea dovadă de unitate pentru a li se rezolva problemele specifice din Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.