Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Csomortanyi Istvan, preşedinte PPMT: 'În proiectul OUG pe Codul administrativ - o mică răzbunare a PSD faţă de comunitatea maghiară'

psd guvern dancila

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Csomortanyi Istvan, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că modalitatea prin care Guvernul încearcă să adopte Codul administrativ prin ordonanţă de urgenţă este o "escrocherie" şi că în aceasta se vede şi "o mică răzbunare" a PSD faţă de comunitatea maghiară, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Luptă acerbă la vârful PNL: Rareș Bogdan simte nevoia să aibă reflectoarele asupra lui.Un partid cu doi lideri înseamnă conflicte interne

"O chestiune care ne atinge este modul în care se vor alege preşedinţii consiliilor judeţene. Se aduce o modificare aparent mică, dar dacă intră în vigoare noul Cod administrativ, preşedinţii vor fi aleşi în mod direct, nu de către consiliu, asta înseamnă că vom putea asista la tot felul de coaliţii care au ca scop ca comunitatea maghiară să nu mai aibă preşedinţi la consiliile judeţene. Am văzut exemple în anii anteriori când a existat acea regulă. (...) Este o nouă escrocherie a Guvernului PSD-ALDE. Şi nu putem să trecem fără a aminti faptul că vedem şi o mică răzbunare a PSD faţă de comunitatea maghiară, pentru că articolele foarte subţirele care ar fi fost introduse pentru un fel de lărgire a drepturilor legate de folosire a limbii materne au fost scoase din noua variantă a proiectului", a afirmat preşedintele PPMT.

Citește și: PSD impune condiții! Cum ar putea accepta Pactul politic propus de Iohannis: Doar așa vom susține!

Csomortanyi Istvan a arătat că după ce Curtea Constituţională a Românei a avut o decizie clară în privinţa Codului administrativ, Guvernul PSD-ALDE ar încerca să îl adopte prin metoda ordonanţelor de urgenţă, dar că, pe lângă unele mici chestiuni, care sunt "deranjante şi favorizează corupţia" din ţară, mari schimbări nu va aduce.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac:’Demisionați,vă rog! Ce ziceți, aveți curaj?’

Liderul PPMT a contestat noile reguli incluse în acest proiect, privind eliminarea obligativităţii depunerii declaraţiilor legate de incompatibilităţile aleşilor locali sau posibilitatea luării deciziilor cu privire la proprietăţi, în sensul că dacă un primar vrea să favorizeze pe cineva, nu va mai avea nevoie de hotărâre de vânzare, pentru care ar necesita un vot de două treimi din Consiliul Local, ci va putea da o proprietate în concesiune sau în folosinţă, pentru care ar avea nevoie doar de o majoritate simplă.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.