Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, declarație incendiară după decesul Regelui Mihai: 'A fost folosit de Casa Regală, de urmașii săi, cât și de conducerea PSD-istă a României'

CTP

Andreea Esca și Cristian Tudor Popescu au vorbit despre moartea Regelui Mihai și despre ce reprezintă acest trist eveniment pentru România, acum, în 2017. Regele Mihai I, personalitate marcantă a istoriei noastre, a închis ochii la vârsta de 96 de ani, departe de ţara pe care a slujit-o şi de poporul pe care l-a preţuit cu întrega sa fiinţă.

"Nu e prima despărțire de Regele Mihai. E a treia. Am putea spune chiar că este a treia moarte a Regelui Mihai. Prima dată, Regele Mihai a murit pe 30 decembrie 1947, nu? A pleca departe de țară înseamnă a muri, mai ales pentru un rege.

Citește și: Noi dezvăluiri din viața Regelui Mihai: Gestul uluitor care va IMPRESIONA întreaga lume

A doua oară a murit atunci când a acceptat așa numita reconciliere cu Iliescu, în anul 2000. Și a treia oară s-a întâmplat acum. Suntem, după părerea mea, într-o situație foarte asemănătoare cu cea din 30 decembrie 1947. De ce? Pentru că folosindu-l în continuare pe Regele Mihai ca un camuflaj, așa cum se întâmplă din 2000 încoace, Regele Mihai a funcționat ca un camuflaj pentru toate ticăloșiile PSD. De aceea s-a făcut atunci acea manevră.

Păi domnul Emil Constantinescu, mi-amintesc și acum exact momentul când a declarat în America, și a fost preluat de un ziar de acolo, înainte de alegerile din anul 1996, a declarat că va avea onoarea să ofere conducerea României Regelui Mihai după ce va câștiga alegerile, ceea ce nici gând să facă după aceea, pentru că i-a plăcut mult pe acel scaun.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu îi face praf pe americani: 'Nu stăm să conducem țara după ei'

Deci, care să fie relația? Relația este de troc, adică Casa Regală, spun Casa Regală, nu Regele Mihai. Regele Mihai a fost folosit, după părerea mea, folosit atât de cei care se intitulează Casa Regală în jurul lui acum, de urmașii săi, cât și de conducerea PSD-istă a României. A fost folosit, fiecare cu beneficiul său din afacerea asta. Numai regele nu a câștigat nimic din asta. A fost purtat de colo colo și nu i-a rămas decât acea distanță a lui, acea distincție. Deși nu era arogant, niciodată nu emana aroganța, disprețul față de cei din jur pe care o vedem la toți politicienii aflați la vârf după 27 de ani. Pe toți îi vedeai din ochi făcând asta (scutură o scamă imaginară de pe cămasă, n. red.) Adică ... îmi consumi aerul. Un om ca mine se naște o dată la 100 de ani. Asta spuneau toți. Și domnul Iliescu și domnul Constantinescu și domnul Năstase și domnul Băsescu ..", a declarat Cristian Tudor Popescu într-un dialog cu Andreea Esca în emsiunea "Esca și Escu" de pe Știrileprotv.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.