Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP a raportat la nivel regional un profit net de 317,8 milioane de euro, de la începutul anului

zf.ro
CTP dezvoltator de spaţii logistice şi industriale

Dezvoltatorul şi administratorul de spaţii industriale şi logistice de clasa A, CTP, a raportat la nivel regional un profit net de 317,8 milioane de euro, în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 92% faţă de aceeaşi perioadă din 2020.

Conform unui comunicat al companiei, transmis miercuri AGERPRES, rezultatul pozitiv raportat de CTP a fost determinat de activitatea de închiriere, de creşterea chiriilor şi de evaluările-record rezultate din accelerarea comprimării randamentului pentru portofoliul din Europa Centrală şi de Est (portofoliul "CEE"). În acest sens, veniturile din chirii au crescut cu 7,1%, în trimestrul al treilea, până la 407 milioane de euro.

Totodată, portofoliul regional al CTP a crescut de la 6,6 milioane mp, în prima jumătate a anului, până la 7,1 milioane mp, fiind planificat să depăşească 7,7 milioane mp, la sfârşitul lui 2021.

Aproximativ 70% dintre noile investiţii fost reprezentate de achiziţii în România, unde CTP a achiziţionat în acest an multiple proiecte, cu o suprafaţă totală de circa 280.000 mp, în oraşele Timişoara, Sibiu, Oradea, Craiova, Bucureşti şi Braşov.

"Pe lângă proiectele existente, CTP şi-a extins portofoliul de terenuri disponibile pentru noi dezvoltări cu 1,5 milioane mp în trimestrul al treilea, deţinând în prezent terenuri cu o suprafaţă totală de 16,3 milioane mp. Din punct de vedere al dezvoltărilor proprii, un eveniment important pentru CTP România în primele nouă luni din 2021, a fost livrarea unei clădiri monobloc cu o suprafaţă record de 85.000 mp, care a fost predată la timp şi în buget companiei Kingfisher", se arată în comunicatul citat.

CTP se clasează în top cinci dezvoltatori de proprietăţi industriale din Europa şi este cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale şi logistice din Europa Centrală şi de Est, cu peste 7,1 milioane mp de spaţii logistice şi operaţiuni în nouă ţări din regiune. Compania şi-a propus ca, până în 2022, să îşi extindă portofoliul de proprietăţi până la 10 milioane mp, potrivit Agerpres.ro.

În prezent, în România, CTP deţine depozite de clasa A în 14 oraşe: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Caransebeş, Ineu şi Salonta. În Bucureşti, compania deţine cinci parcuri industriale: CTPark Bucharest, CTPark Bucharest North, CTPark Bucharest West, CTPark Bucharest South şi CTPark Chitila.

De la sfârşitul lunii martie a acestui an, CTP este listată pe Euronext Amsterdam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.