Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, atac virulent împotriva lui Iohannis după alegerea lui Ciucă la PNL: 'E cea mai meschină și sinistră imagine'

prosport.ro
CTP Cristian Tudor Popescu

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat alegerea PNL pentru funcția de premier, în persoana lui Nicolae Ciucă. CTP este de părere că în spatele acestei mutări stă, de fapt, doar Klaus Iohannis.

„Nu e propunerea PNL. E a lui Iohannis. A putut fi impusă PNL-ului în forță în situația asta. PNL nu mai are ce să facă. E cu spatele la zid. Știe că dacă ar merge cu Florin Cîțu nu ar trece un astfel de Guvern. PNL a fost adus în situația de a accepta oferta de nerefuzat a lui Klaus Iohannis. Asta așează tot ce a fost în ultimele luni în cea mai meschină și sinistră imagine.

E vorba de războiul președintelui cu PNL. Tot ce am văzut e după ce Klaus Iohannis nu avea controlul partidului. Trebuia eliminat Orban. Apoi pentru a avea controlul Guvernului trebuiau eliminați atât Cîțu, cât și USR.

Ciucă e cunoscut ca fiind propunerea lui Iohannis de multă vreme. A fost interimar puțin timp. A apucat să dea afară o bună parte din camarila lui Orban. Nu era atunci Klaus Iohannis destul de puternic. PNL nu era într-o situație atât de închisă.

În momentul de față nu mai are ce să facă PNL.

Puțin îmi pasă de ce câștigă PSD sau oricine altcineva din politicieni. Acest război meschin și sinistru în raport cu PNL și Guvenrul a dus și la un război câștigat de președinte cu cetățenii. Îl câștigă și pe acesta pentru că din rândul cetățenilor în frunte cu Iohannis nu a murit nimeni. Din rândul cetățenilor au murit cu miile.

Iohannis nu a avut nimic altceva în cap: controlul partidului și Guvernului. În rest, câți oameni mor, nu contează.

Nu e bine să fie premier un general de armată, dacă ne gândim la democrația în sine. Dar armata deține o încredere considerabilă în raport cu partidele, chiar cu președinția. Oamenii au această încredere că vine armata și dă milităria jos din pod. Este, având în vedere situația, se justifică numirea lui Ciucă. Să sperăm că poate și lua măsurile necesare, nepopulare, asta mai aștept să văd: dacă e în stare de ce Cîțu nu a fost; adică să ia măsuri nepopulare, dar necesare în aceste luni sumbre”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Vezi și: Cine este Nicolae Ciucă, noua propunere de premier a PNL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.