Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - CTP s-a dezlănțuit la adresa Digi 24, după fake news-ul cu propaganda rusească: Este vorba despre o minciună neagră

prosport.ro
CTP Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a condamnat în termeni duri gafa comisă de  Cosmin Prelipceanu, care a prezentat un clip vechi de 14 ani, în care erau detaliate mai multe genuri muzicale, ca fiind propagandă rusească. Mai exact, Digi 24 a prezentat clipul  ca fiind despre un tânăr care a decis să se înroleze în armata rusă. Traducerea era una greșită, iar spusele tânărului erau cu totul altele decât cele de pe post. Jurnalistul Cosmin Prelipceanu și-a cerut ulterior scuze.

"Este vorba despre o minciună neagră. Există gri, există mai multe trepte de gri în fake news. Ăsta este un fake news negru, nu are legătură nimic cu nimic. Nu preiei niciodată o știre fără o verifici.  Cum să nu traduci ce se spune efectiv în limba de pe știre? Deci, acolo se vorbea rusă. Dacă vrei să dai o astfel de știre, tu trebuie să vezi, jurnalist profesionist… Eu întotdeauna mă duc și caut originalul, să văd cum sună în limba de origine, pentru că pot să apară traduceri care să deformeze", a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.