Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, despre cazul Ioan Niculae: Aştept cu mare interes să văd ce se va întâmpla cu PDL

revista presei

Digi24:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit  despre arestarea omului de afaceri Ioan Niculae, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru că a finanţat campania electorală a PSD din 2009. „E un mare pas înainte în justiţie faptul că se comunică oficial infracţiunea de mită electorală de la un om de afaceri către un partid. În acest sens, aştept cu mare interes să văd ce se va întâmpla cu PDL-ul, care se află în situaţia – în premieră – de partid acuzabil, în totalitatea lui, de manopere financiare în campania electorală”, a apreciat Cristian Tudor Popescu. Referitor la suma confiscată de către stat de la Ioan Niculae, cel mai bogat om din România conform clasamentului realizat de revista Forbes, jurnalistul spune că suma este mult prea mică. „Cât i-a luat? Doar 150.000 (de euro, n.r.)... Am văzut o echivalare, cam cât l-a costat o vânătoare în Africa de Sud pe distinsul domn Niculae. S-a dus să împuşte elefanţi şi rinoceri”, a spus jurnalistul. „După părerea mea, aici este eroarea fundamentală, o eroare legislativă. Ar trebui ca, în cazul în care eşti condamnat definitiv în aşa ceva, nu să-ţi ia 150.000. Nu. Să se stabilească un procent nu cât îţi ia, ci cât îţi lasă din avere. Domnul ăsta avea un miliard şi ceva în Topul Forbes. Bun, să spunem 1%, la o primă strigare. Să zicem că, atunci când comiţi o infracţiune cu pedeapsă mai mare de doi ani, de trei ani... Stabilim un cuantum de pedeapsă şi un cuantum de bani care îţi rămân. Restul se iau, toţi. Nu 150.000. Adică îi iau lu' ăsta banii de dat şpagă la taxi pe unde se duce el, prin Occident? Ce e asta? În privinţa asta, în continuare, nu funcţionează justiţia în România. În privinţa recuperării... Trebuie să existe pedeapsa financiară care să depăşească cu mult paguba pe care o stabileşte procesul, de zece ori, de o sută de ori”, a mai afirmat Cristian Tudor Popescu.

Evenimentul Zilei:

Klaus Iohannis trebuie să știe că a fost ales președinte în principal de către electoratul celor care s-au împotrivit acțiunilor USL din vara anului 2012 (PDL, PMP, Monica Macovei, românii care trăiesc în state ale Uniunii Europene). Or toate mesajele noului președinte demonstrează ostilitatea maximă față de predecesorul său. Principala grijă a lui Klaus Iohannis este să arate lumii că e diferit de Băsescu. A fost Traian Băsescu un președinte activ? El este unul strict protocolar, de reprezentare. A comunicat vechiul președinte aproape în fiecare zi? El comunică din Crăciun în Paște (aș zice că la propriu). Anunțase predecesorul său axa strategică Washington-Londra-București? Unul dintre principalii colaboratori ai președintelui Iohannis cere musai să o schimbăm în formula Washington-Berlin-București. Ca și cum noi am fi pilonul tare al acestor axe. Când mai iese și în singura conferință de presă organizată în primele trei luni de mandat să-l facă „postac” pe predecesorul său, în condițiile în care comunicarea actualului Președinte al României cu lumea s-a realizat exclusiv prin intermediul Facebook, e clar că ceva nu e în regulă. Întorcându-i spatele acestuia, Klaus Iohannis întoarce spatele electoratului care s-a opus acțiunii USL din vara anului 2012 și care, în mod paradoxal, este propriul său electorat, cel care l-a făcut președinte... Țâfna lui Klaus Iohannis împotriva lui Traian Băsescu este greu de înțeles și, mai ales, păguboasă pentru el și pentru țară. Toată România l-a auzit pe fostul președinte oferindu-și cu lealitate expertiza pentru ca noul șef al statului să-și preia mandatul în condiții optime. Klaus Iohannis l-a ignorat superior. Cel puțin așa declara zilele trecute fostul președinte. Să faci abstracție de sprijinul omului care  a marcat ultimii 10 ani din istoria României, de mapele de expertiză și de contactele sale internaționale, pe care ți le putea pune pe masă, nu este un semn care să indice un mare om de stat. Te-ar fi putut scuti de multe neplăceri și semne de întrebare, de la cele protocolare la cele diplomatice și strategice, precum primirea la București a controversatului lider turc Recep Erdogan, foarte contestat în țara sa, greu frecventabil în spațiul UE și, din câte scrie presa, prieten bun al Rusiei și al premierului Victor Ponta.

RFI:

Sondajele de opinie nu au indicat un câştigător clar al dezbaterii pre-electorale între liderii celor mai mari şapte partide politice din Marea Britanie, în vederea alegerilor parlamentare din 7 mai.Un singur sondaj din cele patru realizate imediat după terminarea dezbaterii organizate de canalul de televiziune ITV a dat-o în frunte pe Nicola Sturgeon, lidera Partidului Naționalist Scoțian (SNP), care conduce Executivul Scoției, cu 28%, cel mai ridicat dintre toate scorurile din aceste sondaje. Cu scoruri între 15%–25% au fost cotați liderul Partidului Conservator, premierul David Cameron, liderul Partidului Laburist, Ed Milliband și liderul Partidului Independenței Regatului Unit (UKIP), Nigel Farage. Sub 10% au fost cotați liderul Partidului Liberal Democrat, vicepremierul Nick Clegg, lidera Verzilor, Natalie Bennett și lidera Partidului Naționalist Galez (Plaid Cymru), Leanne Wood. A fost o dezbatere în premieră, cu șapte participanți, care reflectă fărâmițarea spectrului politic britanic de la ultimele alegeri, din 2010. Atunci au participat la dezbaterea electorală, în premieră absolută, doar liderii partidelor Conservator, Laburist și Liberal Democrat.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.