DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CTP despre protestele recente împotriva restricțiilor: 'Cei care au ieșit în stradă au fost mânați, ca o turmă, de partidul AUR'

cristian tudor popescu

Cristian Tudor Popescu s-a declararat revoltat de protestele recente împotriva restrcțiilor impuse de autorități. În opinia sa marea majoritatea a protestatarilor sunt tineri fără o ideologie sau o motivație reală pentru acțiunile din ultimele două zile și că au fost chemați la proteste de AUR, cu singurul scop de a crește numărul de votanți ai partidului.

 

„Acești indivizi nu sunt protestatari. Acesta nu este un protest, să scoți bordurile și să le arunci în jandarmi sau să urli în curtea spitalului „Asasinilor!”. La adresa cui? A medicilor, a asistentelor, a bolnavilor din spital? Că nu se înțelege despre cine este vorba – și nici nu sunt preocupați să se înțeleagă ceva din ce urlă.

Ei trebuie tratați aidoma unui fenomen natural. Sunt niște persoane decerebrate, sunt asemenea unei căderi de pietre, alunecări de teren, unei furtuni mai puternice care poate să rupă copaci și să îi trântească peste mașini. Au procedat bine forțele de ordine că nu au intervenit în forță, nu au făcut decât să se apere atunci când acești indivizi au atacat.

În țară sunt acum mulți oameni care suferă din pricina pandemiei, fie din punct de vedere medical – sunt ei bolnavi, au rude, au apropiați care sunt bolnavi sau care au murit – fie și-au pierdut slujba și trăiesc în niște dificultăți financiare umilitoare. Dar în stradă, aseară, în țară nu s-au aflat acești oameni. S-au aflat inși lipsiți de orice urmă de rațiune, inși fără slogan, fără ideologie, fără motivație sau soluție pentru ieșirea lor în stradă.

Citește și: Imaginea ANULUI - Un bolnav de Covid-19, cu masca de oxigen în mână, urmărește protestele anti-restricții

Nu am văzut pancarte semnficative, așa cum, de pildă, în 2017 ieșeau sute de mii de oameni în stradă, nu câteva mii. Atunci rețineam cu toții lozincile, pancartele foarte inventive și foarte țintite pe ceea ce protestau oamenii, pentru că acelea erau într-adevăr proteste îndreptate împotriva unui abuz strigător la cer al autorităților.

Acești oameni nu sunt în stare să transmită de ce ies în stradă. Și, dacă ne uităm cu atenție, vedem un lucru dureros. Marea, covârșitoarea majoritate a celor ieșiți în stradă sunt tineri și foarte tineri. Sunt oameni născuți după 1989. Cei care strigă acum „Libertate!” habar nu au ce e aceea o dictatură, ce e aceea libertate, nu știu ce e suferința, ce e moartea. Nu sunt cei care suferă cu adevărat acum din pricina perioadei foarte grele prin care trecem.

Acești tineri sunt produsul părinților și al școlii din ultimii 30 de ani din România. Ăsta e rezultatul. Asta au primit – s-au nu au primit –, este educația pe care nu au primit-o. Nu sunt capabili să gândească, să vorbească, nu știu decât să urle, să scoată răgete și să arunce cu PET-uri și pietre.

Nu reprezintă revolta unor oameni atinși atât de pandemie, cât și de măsurile categoric criticabile ale Guvernului, de multe ori confuze, tardive, care se bat cap în cap, ilogice.

(......)

Sunt nemulțumiri și nedumeriri justificate ale cetățenilor, dar ele nu se rezolvă în felul acesta decerebrat. De fapt, nu încearcă să rezolve nimic. De fapt, acești oameni au ieșit în stradă pentru că au fost mânați acolo, ca o turmă, de partidul AUR din Parlament și singurul obiectiv a fost creșterea popularității, creșterea numărului de votanți pentru acest partid.” a declarat Cristian Tudor Popestcu pentru Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.