Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP e foc și pară după votul din Senat: 'Este cea mai mare bătaie de joc la adresa poporului român în ultimii 30 de ani'

www.digi24.ro
CTP

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi 24 despre proiectul de lege inițiat de senatorul Liviu Pop, care prevede instaurarea zilei de 10 august ca „Ziua unității civice” și care a fost adoptat luni de Senat. Gazetarul spune că această inițiativă este „cea mai mare bătaie de joc la adresa poporului român în ultimii 30 de ani”.

„Este, după părerea mea, o performanță a PSD-ului și a domnului L. Pop, cea mai mare bătaie de joc la adresa poporului român în ultimii 30 de ani. Concurează, după părerea mea, doar cu ce a făcut Erdogan, care în vreme ce armata turcă intra în Siria și erau executați civili pe marginea drumului și peste 150.000 de oameni își părăseau locuințele, numea operațiunea „Izvorul păcii”. Cu asta concurează domnul Pop...  Ziua Unității Civice”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Plenul Senatului a adoptat, luni 21 octombrie, proiectul de lege inițiat de senatorul Liviu Pop, care prevede instaurarea zilei de 10 august ca „Ziua unității civice”.

Protestatarul Sandu Matei, care a lovit un bătrân în Piaţa Victoriei, trimis în judecată

Proiectul prevede că autoritățile administrației publice și centrale locale pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării manifestărilor dedicate sărbătoririi acestei zile.

„Proiectul de lege privind instituirea Zilei Unității Civice are ca obiectiv conștientizarea problemelor comunității si evidențierea importanței dialoglui și înțelegerii între membrii socității românești din țară și diaspora”, se arată în expunerea de motive.

Raportul a fost adoptat fără amendamente, cu 49 de voturi pentru, 26 contra și 8 „abțineri”.

Senatul este prima cameră sesizată, for decizional fiind Camera Deputaților.

La mitingul din 10 august 2018, din Piața Victoriei, la care au participat mii de oameni, au avut loc mai multe incidente care s-au soldat cu zeci de răniți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.